İlköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerin Teknoloji ve Tasarım derslerinde oluşturduğu etkinlikleri sergileyerek, öğrencilerin gözlem, sorgulama, araştırma, değerlendirme ve yaratıcılık gibi zihinsel güçleri aktif hale getirmek ve kendilerine olan güven duygularını geliştirmek amacıyla düzenlenen proje yarışmasının elemeleri sonunda Nazilli Sümer İlköğretim Okulu ve Aydın Yedi Eylül İlköğretim Okulu 25-26 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan yarışmada Aydın’ı temsil etmeye hak kazandı.

“AYDIN İLİNDEN 234 PROJE YARIŞTI”
Nazilli Sümer İlköğretim Okulu Müdürü Dursun Ercan, yarışmaya Aydın ilinden 234 projenin katıldığını söyledi. Fen Teknoloji ve Teknoloji Tasarım derslerinin hedef alınarak düzenlenen yarışmaya müracaatların internet ortamında yapıldığını söyleyen Ercan, “Yarışmalarda ön elemeyi 70 eser geçebildi. Nazilli’den Zafer ve Sümer İlköğretim Okulları üçer, Bayındır İlköğretim Okulu ise bir proje ile ön elemeyi geçmeyi başardılar” dedi.

“GÖRME ENGELLİLER İÇİN ÇAMAŞIR MAKİNESİ”
‘Şimdi Düşünme Zamanı’ isimli proje yarışmasının Aydın elemeleri 7 Mayıs 2012 günü Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin katılımı ile yapıldığını hatırlatan Ercan, “Aydın Yedi Eylül İlköğretim Okulu ‘Sondalı Pantolon’ ve okulumuz Sümer İlköğretim Okulu ‘Görme Engelliler İçin Çamaşır Makinesi’ projeleri ile 25-26 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılacak yarışmalarda Aydın ilini temsil edecekler” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg