Freninin patlaması sonucu metrelerce sürüklenen mobilya yüklü kamyon, okul bahçesinde oyun oynamakta olan öğrencilerin üzerine düşmekten son anda kurtuldu.
Kaza; bugün öğle saatlerinde Bozdoğan şehir merkezinde geldi. Muğla"dan yüklediği mobilyaları Bozdoğan ilçesindeki sahiplerine teslim etmek üzere ilçeye gelen Musa Karataş yönetimindeki 35 DF 483 plakalı kamyon, mobilyaların bir kısmının üst mahallelerde indirilmesinin ardından alt mahalladeki mal sahiplerine ulaşmak üzere hareket etti. Şehir merkezi yakınlarına geldiğinde freni patlayan kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak sürüklenmeye başladı.
Kamyonunu durdurmaya çalışan Karataş, aracını önce sinyalizasyon işaretçilerine ve daha sonra da orta refüje çarptırarak durdurmaya çalıştı. Sürücünün tüm çabalarına rağmen yüklü olduğu için hızla sürüklenmeye devam eden kamyon, şehir merkezinde bulunan Fatih İlköğretim Okulu"nun bahçe duvarının üzerindeki çam ağacına ve okulun korkuluklarına çarparak durarak durabildi. Kazanın meydana geldiği sırada öğrencilerin teneffüste olması nedeniyle çok sayıda öğrencilerin bahçede bulunması, çevredekilerin büyük bir korku ve panik yaşamasına neden oldu. Çevredeki ve öğrencilerin korkulu bakışları arasında kamyonunun ağaca çarparak durabilmesi sonucu, çevredekiler rahat bir nefes aldı.
Kazada aracını durdurmaya çalışırken yaralanan sürücü Musa Karataş, sağlık ekipleri tarafından sıkıştığı kabinden kurtarılarak hastanede tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.