Yaz Bilim Okulu öğrencilerine öğleden önceleri üniversitenin farklı akademik birimlerinden öğretim elemanları eşliğinde eğlenceyle karışık bilgiler veriliyor. Çocuklar, Çocuk Gelişimi Bölümündeki öğretim elemanlarının önderliğinde her gün farklı etkinlikler yapmanın keyfini yaşıyorlar. Huzurevi ziyareti yaparak sosyal sorumluluklarının bilincinde olduklarını gösteren çocuklar, haftanın bir günü de üniversitenin konferans salonunda sinema izliyorlar.
 
Matematik biliminde sayıların eğlenceli yönlerini tanıtan Kamil Özdağ Fen Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihal Yokuş, zihinlerinden hızlı hesaplamalar yapabilen minik çocuklarla matematik dersi yapmanın çok keyifli olduğunu belirtti. Drama odasında yerde minderlere rahatça oturup sayılarla oyun oynayan çocuklar, başardıkları her sonuç için öğretim üyesi Yokuş’tan hediye almanın sevincini yaşadılar.
 
Çocuklar; Kamil Özdağ Fen Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Buğrahan Emsen’den ekosistem, Arş. Gör. Ezgi Tüzün’den hayvanlar konusunda bilgi aldılar. Yaz Bilim Okulu öğrencilerinden Yasin Öncan “Hayvanlar arasında güç kavramının önemini bilmiyordum. Gücü az olan hayvanlar avlanacaklarında birleşip güçlerini birleştiriyorlarmış. Bu küçük bilgi bile, hayata bakış açımızı etkileyebilecek değerde” diye konuştu.
 
Yaz Bilim Okulu öğrencileri, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Arş. Gör. Faruk Doğan’dan sağlıklı beslenme, Arş. Gör. Özgür Polat’tan da mühendislik meslekleri hakkında yeni bilgiler öğrendiler. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Alper Yusuf Köroğlu’ndan müzik ve drama; Öğr. Gör. Özlem Yılmaz’dan da kukla yapımı dersi alan çocuklar, tatil günlerinin keyfini müzik ve el becerilerini ortaya koyarak neşe içinde yaşadılar. İlk yardım konularında çocuklara pratik bilgiler veren Öğr. Gör. Keriman Yıldız, özellikle yaz döneminde sık karşılaşılan durumlarda çocukların ilk yardımda ne yapacaklarını anlatarak, çocukların doğru bilgiler edinmelerine katkı sağladı.
 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde devam eden etkinlikler, 22 Temmuzda son bulacak.