Ümraniye Necip Fazıl Mahallesi Dilber Sokak'taki Ümraniye Atatürk Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 27 yaşındaki Zülfükar Uzar, sabah saatlerinde okul önünde iki kişiyle henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştı.

İddialara göre Uzar, tartıştığı kişilerden birine tokat attı. Yaşanan tartışmanın ardından okul önünden uzaklaşan iki kişi, saat 15.00 sıralarında tekrar geldi. Kimliği henüz belirlemeyen kişilerden biri belinden çıkardığı tabancayla, o sırada okulun karşısındaki bir kafe önünde oturan Zülfükar Uzar'a ateş etmeye başladı. Kurşunlardan biri Uzar'ın karnına isabet etti.

Ders sırasında duyulan silah sesleri öğrencilerin korkulu anlar yaşamasına neden oldu. Saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçtı.İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi.

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler çevre güvenliğini alarak ambulansın gelmesi beklendi. Okulun güvenlik görevlisi Zülfükar Uzar, ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumunun ağır olduğu bildirilen Uzar, burada ameliyata alındı. Olayın ardından okul önünde delil toplayan polis, kaçan iki saldırganın yakalanması için çalışmalara başladı.