Daha önce anne-babalara yönelik düzenlenen seminerlerin ardından şimdi de öğrencilere yönelik 'Sınav Stresi' konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Adil Türkoğlu katıldı. Yaklaşık bir saat süren seminerde Prof Türkoğlu sınavlara hazırlanan öğrencileri rahatlatmak ve bilinçlendirmek için uygulamalı anlatım yaptı.
Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen seminere Nazilli Halk Eğitim Müdürü Hasan Karakaşlı, Nazilli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Metin Başalan, veliler, öğretmenler ve sınavlara hazırlanan yüzlerce öğrenci katıldı. Yoğun ilgi gören konferansta konuşan Prof. Dr. Adil Türkoğlu sunumunda sınavlara nasıl hazırlanacağı konularını değerlendirdi. Sınav öncesi ve sınav sırasında yapılması gerekenleri uygulamalı bir şekilde anlatan Türkoğlu “Yoğun sınav kaygısı ve sonuçları sınava hazırlanan çocuklarımızı büyük ölçüde etkilemektedir. Bu kaygıların belirtileri bedensel, psikolojik, zihinsel ve davranışsal şekilde görülmektedir. Sınav kaygısı arttığında ise birçok oyun oynayarak kendimizi avutmaya çalışırız. Sınav kaygısı ve gerginliği bedenimizi olumsuz şekilde etkiler. Sınava şu 3 ay kaldı. Bu üç ay içerisinde eksiklerimizi tespit etmek, tamamlamak ve zaman egzersizi yapmak durumundayız. Kaygının belirtilerini ve fiziksel etkilerini azaltmak için nefes egzersizi ve gevşeme egzersizi yapmak zorundayız” dedi.
Sınavda yapılması gereken ve dikkat edilmesi gereken konuları da anlatan Prof Türkoğlu “Sınavda dikkat edilmesi gereken konuları bilirseniz, sınav stresinden uzaklaşır ve soruları en doğru şekilde yanıtlama imkanı bulursunuz. Soruları cevaplarken en önemli konu dikkattir” dedi.
Ailelere de büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Türkoğlu, beslenmenin ve evdeki ortamın çalışma açısından çok önemli olduğunu dikkati çekti. Seminer sonunda katkılarından dolayı Türkoğlu'na plaket verildi.