Nazilli Nahit Menteşe Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri “Bilişim Teknolojileri” alanında kazandıkları sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Okulun konferans salonunda gerçekleşen törene İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Okul Müdürü Serpil Şahbudak, öğrenciler ve danışman öğretmenleri katıldı.
Açılışta konuşan Okul Müdürü Serpil Şahbudak, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projeleri yarışmalarına okul olarak katıldıklarını söyledi. Proje kapsamında okul öğrencileri tarafından hazırlanan bazı projelerin desteklenmeye değer bulunduğunu açıklayan Şahbudak, “15 öğrencilerimiz proje kapsamında İspanya"nın Valensiya şehrinde 3 hafta alanlarıyla ilgili çalışmalarda bulundu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek geri döndüler. Burada "Elektrik Hattı Üzerinden İnternet Bağlantısı Projesi" üzerinde proje ortağı olan İspanya ile ortak çalışmalar gerçekleştirdiler. Projenin ikinci bölümü ise 07-28 Eylül 2008 tarihleri arasında 15 öğrenciyle İtalya"da gerçekleştirilecek. 2006 ve 2007 yıllarında üretilen projelerinde toplam olarak 45 öğrencimiz Avrupa"da staj imkanı buldu. Okulumuzun bu yılda hazırlamış olduğu 3 projenin 3"üde Ulusal Ajans tarafından yapılan değerlendirmede ilk aşamayı geçmeyi başardı” dedi.
Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden İlçe Kaymakamı Caner Yıldız da, öğrencileri ve öğretmenlerini kutlayarak hepsine ayrı ayrı teşekkür etti. Bilimin nerede olursa olsun mutlaka alınması gerektiğini ifade eden Yıldız, “Nazilli"deki okullarımızın ve öğrencilerimizin bizleri yurt dışında en iyi bir şekilde temsil etmeleri hepimizin mutluluğudur. Sizleri bir kez daha yürekten kutluyorum. İspanya"dan bilgi olarak tam donanımlı ve uluslararası geçerli bir sertifika ile geri döndünüz. İleriki yaşamınızda bu sertifikanın ve edindiğiniz bilginin faydalarını fazlasıyla göreceksiniz. Başarılarınızın ve çalışmalarınızın devamını bekliyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ulusal ve uluslar arası değişik yarışmalarda dereceye giren öğrencilere sertifikaları İlçe Kaymakamı Caner Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan tarafından verildi.