Lise son sınıfların ardından ortaöğretim 8. sınıf öğrencileri için de erken tatil kararı alındı. Müjdeli haber bugün geldi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yayımladığı genelgeyle, ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin OKS'ye daha rahat hazırlanabilmeleri için 2-6 Haziran 2008 tarihlerinde izinli sayılacaklarını bildirdi. 

Bakan Çelik, lise son sınıf öğrencilerine ÖSS için verilen izinden sonra, ilköğretim son sınıf öğrencilerinin de OKS için izinli sayılabilmeleri için bir genelge yayımladı.

Buna göre, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri 8 Haziran 2008 tarihinde yapılacak OKS'ye daha iyi hazırlanabilmeleri amacıyla 2-6 Haziran arasında izinli sayılacak.

2007-2008 eğitim öğretim yılı 13 Haziran 2008 tarihinde sona ereceği için bu öğrenciler, izinlerinin bittiği 9 Hazirandan itibaren okula devam edecekler.

LİSE SON SINIFLARA ÖSS TATİLİ

Çelik, daha önce yayımladığı genelgeyle lise son sınıf öğrencilerinin de 15 Haziran 2008 tarihinde yapılacak ÖSS için 9-13 Haziran arasında izinli sayılacaklarını duyurmuştu.

Liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla bu yıl Anadolu liseleri, fen liseleri, Anadolu teknik liseleri, güzel sanatlar liseleri ve Anadolu öğretmen liseleri mezun vereceği için sadece bu liselerin son sınıf öğrencileri ÖSS için izinli olacak. (A.A)