Kampanya kapsamında İpana firması tarafından Aydın Belediyesi"ne 10 bin adet diş macunu ve diş firması temin edildi.
Sağlıklı Gülüşler” kampanyası kapsamında temin edilen diş fırçası ve macunların dağıtımı ilk olarak okullardan başlandı. Önceki gün Yunus Emre İlköğretim Okulu"na giden Belediye Meclis Üyesi Sümran Ünal ve AYBA bünyesinde görev yapan Diş Hekimi Galip Keçelioğlu, 1100 ilköğretim öğrencisine diş macunu ve diş fırçası dağıttılar.
Öğrencilere diş sağlığı ve bakımı hakkında bilgiler veren Keçelioğlu, “Diş ve diş etlerinizin sağlıklı olması için onları fırçalayıp masaj yapmanız gerekiyor. Dişlerin fırçalanması yanında damağınızı ve dilinizi de fırçalamanız gerekiyor. Sabahleyin kalktığınızda kahvaltınızı yaptıktan sonra ve akşam yemeğinizi yedikten sonra ilk 20 dakika içinde mutlaka dişlerinizi fırçalayın. Dişlerimizin çürümemesi ve bize uzun yıllar hizmet etmesi için bunu alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor” diyerek çocuklara öğütler verdi.
“Sağlıklı Gülüşler Kampanyası” çerçevesinde diş macunu ve diş fırçası dağıtımı tüm okullarda yapılacak.
Bundan 2 ay önce hizmet vermeye başlayan AYBA"nın faaliyetlerinin her gün genişlediğini belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın Belediyesi Hizmet Ağı tüm kuşakları kucaklayan bir projedir. Bu proje kapsamında her gün daha da genişleyen AYBA Türkiye"ye örnek olacaktır” şeklinde konuştu. -iha