Anaokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Mehmet Ali Ekener Anaokulu öğrencilerinin yanı sıra veliler de katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü"nün tarafından düzenlenen "Uygulamalı Çevre Eğitimi" projesi kapsamında Söke"yi temsil eden okul olarak seçilen Mehmet Ali Ekener Anaokulu minikleri bahçe düzenlemesi çalışmasında keyifle çalıştılar. Çocuklarda çevre bilincini oluşturmak, atık malzemelerin değerlendirilmesini sağlamak, geri dönüşüm ve doğaya karşı duyarlı olmak ve doğa sevgisi kazandırmayı hedefleyen projenin uygulanmasında mümkün olduğu kadar doğal ürünlerin kullanılması dikkat çekti.
Söke Mehmet Ali Ekener Anaokulu bahçe düzenlemesinde kullanılmış oto lastiklerinden yararlanıldı. Söke Belediyesi"nin de katkıda bulunduğu bahçe düzenlemesinde otomobil lastikleri toprakla doldurularak peyzaj uygulaması oluşturuldu. Yapılan çalışmada öğrenci velileri de çocuklarına yardımcı oldu.
Yapılan uygulama çalışmalarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü"nün tarafından belirlenen komisyon tarafından değerlendirileceği belirtilirken Söke Mehmet Ali Ekener Anaokulu Müdiresi Düriye Jobass, çalışmalara destek verenlere teşekkür etti.