Geçen yıl Yunus Emre İlköğretim okulundaki başarılı öğrencilere Kuva-yı Milliye gezisi düzenleyen Aydın Belediyesi bu yıl Efeler İlköğretim Okulu"nun başarılı 53 öğrencisini sırasıyla ilk olarak Sultanhisar Malgaç Anıtı"ndan başlayarak Yenipazar"daki Yörük Ali Efe Müzesi ve Çine"deki Milli Mücadele Müzesi"ne götürdü.
Geziye Aydın Belediyesi Meclis Üyesi Sümran Ünal, Türkiye Kuva-yı Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Mustafa Yurmaz, üye Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı, efeler Hüseyin Deveci, Ali Rıza Cihan, Ertan İsli, Mehmet Aksoy ve Umut Kurt, Efeler İlköğretim Okulu öğretmenleri Ece Salman, Gül Sevinç, Arzu Çakmak ile öğrenciler katıldı.
Kuva-yı Milliye gezisinin ilk durağı Sultanhisar"daki Malgaç Anıtı oldu. Daha sonra Yörük Ali Efe"nin mezarı başında dua eden çocuklar Yörük Ali Efe Müzesi"ni de gezdiler. Burada Aydın Belediyesi tarafından hazırlanan kumanyalarını yiyen çocuklar daha sonra Çine"deki Milli Mücadele Müzesi"ne götürüldü. Gezi sırasında Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı Milli Mücadelede yaşananları, Yörük Ali Efe ve arkadaşlarının göstermiş oldukları mücadeleyi anlatırken, “Çocuklar bugün burada öğrendiklerinizi unutmayın, unutturmayın” öğüdünde bulunurken tarihlerine sahip çıkmalarını istedi.
Gezi bitimi Çine"de verilen öğle yemeğinde Köfteci Mehmet Zengin ücret almayarak geziye katkıda bulundu.
Aydın Belediyesi Meclis Üyesi Sümran Ünal, bu yıl ikincisi düzenlenen Kuva-yı Milliye gezilerinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtti. iha