Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Hisarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, aralarında topladıkları 1000 TL'yi, 3 yaşındaki oğlu talasemi (Akdeniz anemisi) hastalığına yakalanan işsiz babaya bağışladı.

Yardım kampanyasını düzenleyen öğrencilerden Gökhan Bakmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yaşındaki oğlu Akdeniz anemisi hastalığına yakalanan ve işten çıkarılan Mustafa Kulak'ın (31) parasızlıktan çocuğunu tedavi için hastaneye götüremediğini öğrenince arkadaşlarıyla yardım kampanyası düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Öğretim görevlileri ve öğrencilerle bire bir görüşerek yaklaşık bir ayda 1000 TL topladıklarını anlatan Bakmaz, “Toplum içerisindeki yardımlaşma duygusunun geliştirilmesine katkıda bulunduysak ne mutlu bize” dedi. Bakmaz, kampanyaya harçlıklarından artırdıkları paralarla katkıda bulunan öğrencilere, okul idarecileri ve öğretim görevlilerine teşekkür etti.

Bağışlanan parayı teslim alan Kulak da parasızlıktan oğlu Halil'i hastaneye götüremediğini anımsatarak, “Bu zor günlerimizde bize destek olan öğrenci kardeşlerimden ve öğretim görevlilerinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Kulak, ekonomik kriz nedeniyle bir süre önce Uşak'ta çalıştığı tekstil firmasınca işten çıkarıldığını ifade ederek, oğlunun her ay Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji Servisinde kan verilerek tedavi görmesi gerektiğini bildirdi.

Bazen ateşi yükselen çocuğunu, çevre ilçelerdeki devlet hastanelerine götürerek serum tedavisi uygulatabildiklerini dile getiren Kulak, şunları kaydetti:

“Yaklaşık bir yıldır parasızlıktan çocuğumu İzmir'e hastaneye götüremiyorum. Oraya gittiğimizde tedavi en az 2-3 gün sürüyor. Konaklama masrafları belimizi büküyor. Çocuğuma ablasından ilik nakli yapılabilmesi için 7 yaşına gelmesi ve iyi bakılması gerekiyor. Ancak biz bir dilim ekmeğe muhtacız. Komşularımızın yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışıyoruz. Çocuğuma nasıl bakayım? Bu nedenle 3 yaşındaki çocuğumun şu anki ağırlığı, 1 yaşındaki çocuğun ağırlığı kadar. Kriz nedeniyle iş de bulamıyorum.”

Hürriyet