Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, üniversite öğrencilerinin protestolarına ilişkin ''Gençlerin sustuğu ve susturulduğu bir yerde, demokrasiden bahsetmek mümkün değildir'' dedi.
Taş, İstasyon Meydanı'ndaki Sulu Park önünde yaptığı basın açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı'nda rektörlerle yaptığı toplantıda, Başbakan'a taleplerini iletmek isteyen gençlere karşı şiddet uygulandığını, ÖDP olarak bu saldırıyı protesto ettiklerini söyledi.
Demokrasiden ve Türkiye'nin demokrasisinden söz edebilmenin yolunun, gençlerin kendi sözünü ve eylemini örgütlemesinden geçtiğini savunan Taş, şöyle konuştu:
''Gençlerin sustuğu ve susturulduğu bir yerde, demokrasiden bahsetmek mümkün değildir çünkü gençlerimiz, geleceğimize yön vereceklerdir. Geleceğimize yön verecek olanların, kendi gelecekleri hakkında söz söyleme hakkının bulunması kadar doğal bir hak yoktur. Fakat, başbakan istiyor ki herkes her zaman kendisini alkışlasın. AK Parti Hükümeti, itaatkar bir toplum istiyor. Hakkını arayan, mücadele eden toplumsal kesimler, aynı muameleye maruz kalıyor. Bu muamele, halkını aşağılama oluyor. Bundan tekel işçileri de, kamu çalışanları da, çiftçiler de, gençler de nasibini alıyor.''
Kalabalık bir grupla gerçekleştirilen basın açıklaması sırasında, Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Grup, basın açıklamasının ardından, olaysız bir şekilde dağıldı.