Türkiye 7. Bölge İmam Hatip Liseleri Arası Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması, Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde yapıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan yarışmayı Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar izledi. Yarışmada Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Özcan birinci oldu.
Açılışta konuşan Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Naci Tatlıcı, bu yarışmaya ev sahipliği yaptıklarından dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Türkiye'nin değişik 11 bölgesinden gelen öğrencilerin yarışmasından çok, kaynaşmış olmalarının kendileri için daha önemli olduğunu belirten Tatlıcı, “Özel anlamda İmam Hatip Liselerinin, halkımızın ve yurdumuzun her yerinde kaynaşmasına vesile olan Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze, şube müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Kuran-ı Kerim'i okumanın, ne demek istediğini anlayabilmenin ve anladıklarımızı idrak edip hayatımıza entegre edebilmenin insanın ruh ve beden sağlığı için en önemli etki olduğunu ortaya koymuştur. Kuran-ı Kerim tüm insanlığın yaşayışına ışık tutan, karanlık tünellerden gün yüzüne çıkabilmesini sağlayan bir araçtır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından geçtiğimiz aylarda yapılan bölge elemelerinde birinci olan Denizli, Nazilli, Kemalpaşa, Muğla, Alanya, Afyon, Bucak, Simav, Aydın, Akhisar, Isparta ve Eşme Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Liseleri öğrencilerinin katıldığı Türkiye 7. Bölge İmam Hatip Liseleri Arası Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması büyük bir çekişmeye sahne oldu. Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak'ın başkanlığını yaptığı geniş bir değerlendirme komitesi önünde ter döken öğrenciler; sesleri ve yorumlarıyla jüriden oy almaya çalıştı. Uzaktan ve yakından gelerek salonu dolduran izleyiciler, birbirinden güzel seslerden Kuran-ı Kerim dinlemenin mutluluğunu yaşadı.
Yarışmaya katılan 13 öğrenci, kendilerinin belirlediği ayetleri jüri önünde okudu. Jüri üyelerinin puanlamayı yaptığı sırada Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Lisesi İlahi Korosu kısa bir konser verdi. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede yarışmaya Alanaya Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi'nden katılan Abdullah Özcan birinci, Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi'nden Reşat Atasever ikinci ve Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi'nden katılan Sadullah Ordu üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.