Söke-Kuşadası çevre yolunda meydana gelen kaza bir öğrencinin ölümü ve bir öğrencinin de ağır yaralanması ile sonuçlanınca; bölge sakinlerinin tepkisi bugün de sürdü. Bu kez tepkilerin ana odağında öğrenciler vardı. Dün meydana gelen kazanın aynı yerde daha önce meydana gelmiş benzer 11 kazadan biri olduğu öğrenildi.
Kazada hayatını kaybeden Demet Doğru (10) ve ağır yaralanan Ümran Yardımcı"nın (9) arkadaşları, aileleri ile birlikte Söke-Kuşadası çevre yolu üzerinde tepkilerini dile getirdiler. Bazı vatandaşlar karayolunda kazaların son bulmasını istediklerini bu yönde yetkililerin tedbir alması gerektiğini dile getirerek; gerekli tedbirler alınıncaya dek benzer tepki eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler. Bölgede yaşayan bazı ailelerin çocuklarını okula göndermedikleri öğrenilirken; bugün Fevzipaşa İlköğretim Okulu"nda eğitim gören 30 civarında öğrencinin okula gitmediği anlaşıldı.
Kalabalık adına daha önce aynı bölgede kaza geçiren ve kazadan yaralı kurtulmayı başaran Ayşe Tilaver açıklama yaptı. Ayşe Tilaver; “Karayolları Müdürlüğü başta olmak üzere tüm yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Burada başka canların yanmamasını, annelerin ağlamamasını diliyoruz” dedi. Açıklama sırasında dün meydana gelen kazada hayatını kaybeden Demet Doğru"nun ablası Ebru Doğru"nun ağıtları ve feryadı yürek burktu. Öğrenciler başta olmak üzere toplanan kalabalık “Başka Demet"ler ölmesin, analar ağlamasın” gibi sloganlar attılar. Vatandaşlar Kaymakamlıktan görüşme yapmak üzere randevu aldıklarını ve Karayolu ile ilgili sıkıntılarını Kaymakamlık makamına ileteceklerini belirttiler.
Dün meydana gelen kaza sonrasında Fevzipaşa Mahallesi Akkayalar Perakendeleri mevkiinde yaşayan acılı kadınlar karayolunda oturarak, yolu uzun süre trafiğe kapatmışlardı.
SÜRÜCÜ TUTUKLANDI
Söke-Kuşadası Çevre yolunda meydana gelen kazada yönetimindeki 09 VE 323 plakalı araçla 2 öğrenciye çarpan sürücü M.Ş"in çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Söke Kapalı Cezaevine gönderildiği öğrenildi.