Törene Kaymakamı İbrahim Ballı, Belediye Başkan vekili Muammer Dirik, Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, İlçe Müftüsü Mehmet Aslan, MHP İlçe Başkanı Salih Gökbel, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hamit Özdemir, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan okul öğretmenlerinden Öznur Salkım, Türkiye"nin Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü vazifesi gördüğünü ve dünyanın en önemli kültür ve doğal varlıklarına sahip olduğunu belirterek “Ülkemiz zengin bitki örtüsü, ılıman iklimiyle eski medeniyetlerin bıraktığı tarihi eserleriyle sıcak misafirperver insanlarıyla büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Çevre sorunları da Türkiye turizmini bekleyen önemli sorunlar arasındadır. Yurt içinde ve yurt dışında doğru yönetmenlerle yürütülecek tanıtım çalışmaları turizme büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca yurdumuzdan mutlu ayrılan turistlerin en iyi tanıtım aracı oldukları da unutulmamalıdır” dedi.
Konuşmasına turizmin tarifini yaparak başlayan Kaymakam İbrahim Ballı ise, Türkiye"nin hem iklimi hem sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikler nedeniyle dünyanın en önemli turizm merkezleri arasında yer aldığını söyledi. Kaymakam Ballı, “Turizmin gelişmesini istiyorsak, çevre ve hizmet sektörünü geliştirmenin yanın da Türk misafirperverliğini d e elden bırakmamalıyız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından turizm haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir, ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.Ayrıca törende öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunları ve zaman tünelinde Türk büyükleri gösterisi yoğun ilgi gördü.