İlköğretim çağındaki öğrencilerin, ''Haydi ne duruyorsun? Büyüklerini ikna etme görevi şimdi sende'' kampanyası çerçevesinde, çocukların ailelerini veya çevresindeki 18 yaşını dolduran yakınlarını kan bağışında bulunmaları için davet etmelerine yönelik bir proje başlatıldı.
Kızılay Kan Merkezi Aydın Şube Müdürü Rıdvan Şenol, yaptığı açıklamada, projenin amacının ortaöğretim çağındaki öğrencilere Kızılay'ı tanıtmak, kan bağışı bilincini oluşturmak ve öğrenciler sayesinde de tüm Aydın'daki ailelere ulaşarak kan bağışı konusunda insanları duyarlı hale getirmek olduğunu belirtti.
Şenol, ''Kan ihtiyacının önemini anlatmak amacıyla bu yönde broşür de hazırladık ve öğrencilerimizin aracılığıyla broşürlerin her eve girmesini sağlayarak, 18-65 yaş gurubu vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Bu kapsamda, kampanyaya katkı sağlayan Halk Market, Aydın Ticaret Odası ve Aydın Belediyesi desteğiyle, Aydın'da başlattığımız her okulda en çok kan bağışçısını ikna eden öğrenciye, bir bisiklet verilecek'' dedi.