Sabah saatlerinde Tellidede Şehitliği'ne ziyaret eden öğrenciler daha sonra okullarında oluşturulan temsili Çanakkale Şehitler Abidesi ve Çanakkale Şehitliğini ziyaret edip şehitler için dua ettiler. Gerçek mezar taşlarından oluşturulan ve Çanakkale'deki Aydınlı şehitlerinin isimlerinin de yer aldığı temsili şehitlikte ayrıca 'Çanakkale Belgeseli' de yayınlanıyor.
Bugün üzerinde yaşadığımız her karış toprağın şehit kanları ile sulandığını ve gerçeklerin gençlere mutlaka aktarılması gerektiğini belirten Aydın Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Alkın, okulda oluşturulan temsili şehitliğin 2 hafta açık kalacağını belirtti.

Şehitliği öğrenci velilerinin yanı sıra tüm Aydınlıların da ziyaret edebileceğini belirten Alkın, amaçlarının bu önemli haftada gençlere Çanakkale Ruhu'nu yaşatmak olduğunu ifade etti.
Birçok gencin ülkenin bu günlere nasıl eriştiğini bilmediğini belirten Okul Müdürü Alkın, “Daha önceki yıllarda okulumuzdaki tüm öğrencilerimizi Çanakkale gezisini götürürdük. Ancak geçen yıl gezilere kısıtlama getirilince çocuklarımızı geziye götüremedik. Bu nedenle bu yıl Şehitler Haftası kapsamında Çanakkale'yi okulumuza taşımaya karar verdik. Okulumuzda oluşturduğumuz temsili şehitlikte Çanakkale Belgeseli'ni yayınlayarak öğrencilerimizi o günleri anlatmaya çalışıyoruz” dedi.