Her yıl dünyanın değişik ülkelerinde programlara katılan okul öğrencileri, artık Türkiye’nin gönüllü kültür elçileri oldular. 
Bu yıl düzenlenen ‘İllerimiz ve Değerlerimiz’ konulu proje şenliği için hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler17 ili tüm özellikleri ile birlikte tanıttılar. Okul bahçesinde kurulan il çadırlarında Aydın Efesinden Sivas Kangalına, Karadeniz’in hamsisinden Konya’nın Karaman Koyununa kadar her şey tanıtıldı. 
Mehteran ve Mevlevi gösterisinin yanı sıra, çeşitli bölgelerin halk oyunlarından kesitlerin sunulduğu şenliklerin açılışına, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özbay, İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. 
Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu olarak, her zamana Aydın’ı başarı ile temsil etmekten gurur duyduklarını belirten Okul Müdürü Bülent Alkın, açılışta yaptığı konuşmada gelenek ve göreneklerin sürdürülmesinin önemine değindi. Bir ülkenin ancak kültürünü sahip çıkarak ayakta kalabileceğini ifade eden Alkın, “Uzmanlar, bir geleneğin devamı için peş peşe gelen 3 neslin o gelenekleri devam ettirmesi gerektiğini belirtiyor. Ülkemiz aslında tarih ve kültür zenginidir. Fakat son yıllarda gelişen teknoloji ve çeşitli nedenlerle birçok kültürümüzün yok olmaya yüz tuttuğunu gördük. Bu ve benzeri etkinliklerle kültürel zenginliklerimizi gelecek nesillere de aktarmayı hedefliyoruz” dedi. 
Aydın Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu’nun çalışmalarını takdirle izlediğini ve bu projeyi de Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak önemsediklerini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, “Türkiye’nin tarih ve kültürel zenginlikleri oldukça fazla. Ancak en büyük sıkıntımız bu zenginliklerin tanıtılamamasıdır. Bilmezseniz tanıtamazsınız. Bu manada artık Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu öğrencilerimiz Türkiye’nin gönüllü kültür elçileri olmuştur” dedi. 
Kurulduğu yıldan bu yana her yıl Türkiye ve Aydın’ı temsilen değişik ülkelerde faaliyetlerde bulunan okul ve öğrencilerin bundan sonra aynı zamanda Türkiye’nin kültürel değerlerini tanıtacağı belirtildi.
 
2.20110513171409.jpg
 
3.20110513171420.jpg
 
4.20110513171440.jpg