Depreme dayanıksız olması nedeniyle boşaltılarak bir çok bölümü yıkılan ve tadilat çalışması devam eden okula sınava gelen öğrenciler ne yapacağını şaşırdı. Otobüs ve otomobillerle başka bir okula taşınan öğrenciler, sınavın büyük bir bölümünün yolda geçtiğini ve sınav merkezince mağdur edildiklerini belirterek şikayetçi oldular.
Edinilen bilgiye göre yaklaşık 5 yıl önce Aydın Merkez Cumhuriyet Lisesi "Deprem Yönetmeliği" gereği karotlar alınarak inceleme yapıldı. Okulun pansiyonu ilk incelemenin ardından, depreme hiç dayanıklı olmadığı görülerek boşaltıldı. Aynı bahçede bulunan okul binasının ise yine depreme dayanıksız olması nedeniyle bazı bölümlerinin yıkılıp güçlendirme yapılmasına karar verildi. Alınan kara doğrultusunda okulun bazı bölümleri yıkılıp güçlendirme çalışmalarına başlandı.
“YIKIK BİNAYA SINAV VERDİLER”
Bu arda Aydın sınav merkezi bugün yapılan Açık Öğretim Fakültesi sınavları için okulun yıkıldığından habersiz sınav yazdı. Okulun yıkık ve inşaatta olmasına rağmen iddiaya göre hiçbir yetkili de sınava girecek öğrencilere haber vermedi. Okula sınav için gelen öğrenciler okulun yıkık ve inşaatta olduğunu görünce şaşırdı. Adeta "Burası Türkiye" dedirten olayda okula sınav için gelen öğrenciler yaklaşık 40 derece sıcakta tıka basa otobüs ve otomobillerle şehrin başka bir noktasındaki Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi"ne taşındılar. Sınava erken gelen öğrenciler Aydın Adnan Menderes Üniversitesi"ne ait araçlarla sınav saatine kadar başka okula yetiştirilirken, bir çok öğrenci taşıma işlemi nedeniyle sınava zamanında yetişemediklerini ve sınava vaktinde girenlerle aynı şartlarda soruları çözmeye çalıştıklarını söylediler.
Sadece bir hizmetlinin bulunduğu ve başka hiçbir yetkilinin bulunmadığı okulda, giriş kapısına da herhangi bir uyarıcı yazısı olmamasına öğrenciler tepki gösterdi. Sınavın başka bir yerde yapılacağını okula geldikten sonra haberi olan öğrencilerden İlknur Öztürk “Sabah sınavımız burada diye geldik. Bizi buradan apar topar Mimar Sinan Okulu"na götürdüler. Yaklaşık 20 dakikamız yolda geçti. Sınava girip form dolduruna kadar yarım saatimiz geçmiş oldu. 10 dakikada soruları cevaplamaya çalıştım. Hepsi de yanlış oldu zaten. Bir yılımız boşuna gitti. Her konuda bizi mesaj ile bilgi veren sınav merkezi bu olaydan bizi niçin haber etmedi” diyerek sınav merkezini tepki gösterdiler.
Emin Gülcan ve Erdoğan Değer isimli öğrenciler de olayı tepki göstererek “Yaşadıklarımızdan sonra Açık Öğretim Bürosu"na gittik. Bize "Gidin Rektörlüğe şikayet edin" dediler” diye konuştular. Mağdur öğrenciler konuyla ilgili olarak bir araya gelip yasal zeminde hak arayışına gireceklerini belirttiler. Olaydan yaklaşık 600 öğrencinin mağdur olduğu öğrenildi.