Kuşadası Belediyesi İkiçeşmelik İlköğretim Okulunda, ''temizlik işlerinin öğrencilere yaptırıldığı, temizlik malzemesi alınması için öğrencilerden para istendiği, okul yöneticilerinin öğrencilere 'parayı getirmeyen sınavlara alınmayacak' dediği'' iddia edildi.
Bazı velilerce, gazetecilere yapılan açıklamada, yaklaşık 650 öğrencisi bulunan okulda, ''bir hizmetlinin olduğu, yılbaşından önce bir aya yakın süre okulun tuvaletlerinin temizlenmediği'' ifade edildi.
Veliler, ''bazı çocukların ishal olmasının ardından kendilerinden ve çocuklardan temizliğin yapılmasının istendiğini, binanın temizliğinin çocuklara yaptırıldığını, temizlik maddesi alınması için okula 30 lira katkı parası getirilmesinin istendiğini, para getirmeyenlerin sınava alınmayacağının söylendiğini'' ileri sürdüler.
Velilerden H.Ö. vefat eden kardeşinin çocuğuyla birlikte üç çocuğa velilik ettiğini belirterek, okul müdürünün sadece çocuklara değil, kendilerine de para vermeleri konusunda baskı yaptığını savundu.
Ders yılı başında okulda ihtiyaç sahiplerini belirlerken kardeşinin çocuğunu bildirdiğini, 100 liralık yardım geldiğini anlatan H.Ö. ''Okul müdürü bu parayı teslim etmek için çağırdı. Bana parayı verirken, aidatları ödememi istedi. Para verecek durumumuzun olmadığını söylediğimde, (Eğer katkı payı vermezsen çocuğun ismini ihtiyaçlılar listesinden sildiririm) dedi. Mecburen verdik'' diye konuştu.

-''İÇLERİNDEN GELİYOR''-

Okul müdürü Bahri Çelik ise çocukların kendi isteğiyle temizlik yaptığını, bunun ''içlerinden geldiğini'' ifade etti.
Katkı parası getirmeyenlere sınav kağıtlarının verilmemesinin söz konusu olmadığını belirten Çelik, bunların ''kendini gündeme getirmek isteyen velilerin iddiası'' olduğunu söyledi.
Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan, okulda hizmetli sıkıntısı yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Sadece o okulumuzda değil, birçok okulda hizmetli eksiğimiz var. Bu açığı kapatmak için çözüm yolları arıyoruz. Belediyeyle görüşmelerimiz oldu. Kısa sürede çözeceğimize inanıyorum. Çocuklara okulun temizlettirilmesini doğru bulmuyorum. Bu konuda müdürü uyarırım. Katkı payı getirmeyenlere sınav kağıdı verilmemesi söz konusu değil.''