Aydın Özel Muzaffer İlköğretim Okulu"nda öğrenim gören anaokulu ve ilköğretim öğrencileri, derslerinin yanısıra günlük hayattaki işleri yarışma ve çeşitli etkinliklerle öğreniyor. "Öğrencileri Hayata Hazırlama Projesi" ile anaokulundan ilköğretim 8.sınıfa kadar eğitim gören öğrencilere yaşlarına uygun bir şekilde hayata hazırlık dersleri veriliyor. Hayata hazırlık adına verilen dersler 1 yıllık müfredat dahilinde her hafta bir faaliyet verilmek üzere okulda uygulanıyor.
Öğrencilerin hayata hazırlanması için meyve soyma, kek yapma, ütü yapma, misafir karşılama, ayakkabı boyama, tırnak kesimi, çivi çakma, alışveriş yapma, turşu kurma, zeytin kurma, defter kaplama, sofra kurma ve düğme dikme gibi günlük hayatta sıkça karşılaştığımız alanlarda yapılan çalışmalarla öğrencilere aktarılıyor.
Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Alkın yaptığı açıklamada, öğrencilerin günlerinin büyük bir bölümünü okulumuzda geçirdiklerini, okullarda da genel itibariyle sadece sınavlara ağırlık verildiği bir sistemde öğrencilerin hayatı öğrenemediklerini, bu sebepten dolayı okul olarak öğrencileri sınavların yanında hayata da hazırlanması gerektiğini belirtti.Her hafta öğrencilerin seviyelerine göre bir ders olduğunu kaydeden Alkın, ”Öğrencilerimiz öğretmenleri gözetiminde meyve soyuyor, pasta yapıyor, sandviç hazırlıyor bunların yanı sıra okulda Pazar alışverişi yapmayı, evde sofra kurmayı ve çay dağıtmayı öğreniyor. Bu projede velilerimizden de olumlu tepkiler alıyoruz ve bizleri bu konuda çok ciddi destekliyorlar. yakın bir zamanda bu projemizi okul içinde bir yarış havasında devam ettirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu 2. sınıf öğretmenlerinden Adem Yılmaz ise bu tür etkinliklerin, devamlı ders çalışmanın stresini atmasının yanı sıra öğrencileri olumlu manada geliştirdiğini ve hayata hazırladığını söyledi.