Gözaltına alınan öğrencilerden 4"ünün bayan 6"sının erkek olduğu öğrenildi. Antalya jandarması tarafından Kuşadası ve Bozdoğan"da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan öğrenci ve diğer şüphelilerin sorgusunun devam ettiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ticareti amacıyla kurulduğu iddia edilen bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlatıldı. Yaklaşık 5 aylık istihbarat, teknik ve fiziki takip çalışması sonucu suç örgütünün lideri, üyesi ve bağlantılı olduğu öne sürülen kişiler tespit edildi.
Antalya'nın Gazipaşa, Manavgat ve Alanya ilçeleri ile Balıkesir, Isparta, Mersin'in Anamur ilçesi, İzmir'in Eski Foça ilçesi, Aydın'ın Kuşadası ve Bozdoğan ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda suç örgütüne liderlik ettiği iddia edilen E.S. (26) ile uyuşturucu madde satışında yer aldıkları ve suç örgütü üyesi ya da bağlantılı oldukları belirlenen toplam 37 kişi gözaltına alındı. Zanlıların 10'unun Aydın'daki Adnan Menderes ve Isparta'daki Süleyman Demirel üniversitelerinin öğrencileri olduğu belirtildi. 4'ü kız 10 öğrencinin üniversite öğrencilerine uyuşturucu satışı yaptıkları iddia edildi.
Operasyonda suç örgütü lideri ve üyelerinin adreslerinde yapılan aramalarda, 15 kilo kubar esrar, 250 gram kenevir tohumu, 4 ruhsatsız tabanca, 6 ruhsatsız av tüfeği ve 110 mermi ele geçirilirken, il ve ilçelerdeki uyuşturucu satışında kullanıldığı belirlenen iki otomobile el konuldu. Suç örgütünün Anamur'daki bazı seralarda dikilen kenevirlerin işlenmesiyle temin edildiği ve eğlence mekanlarının yanı sıra uyuşturucu satışı için hedef kitle olarak iki üniversiteyi seçtiği iddia edildi.