ABD ekonomisini tehdit eden unsurlardan biri olan öğrencilerin kredi borçlarının tutarı korkutmaya devam ediyor. ABD'de eğitim süreci boyunca kredi almak zorunda olan öğrencilerin kredileri geri ödemede sıkıntı yaşamaları, istihdam piyasasında zayıf seyrin sürdüğü ABD ekonomisini olumsuz etkiliyor. 2011 yılında 1 trilyon dolara ulaşarak endişelerin körüklenmesine yol açan öğrencilerin toplam borçları ABD ekonomisini tehdit ediyor.

Mezun olduktan sonra iş bulmakta güçlük çeken ve mezun olduktan 6 ay sonra kredilerini geri ödemeye başlamakla yükümlü olan öğrenciler için sıkıntılı süreç mezuniyet sonrasında başlıyor.

Verilere göre, ABD'de özel üniversite öğrencilerinin kredi borçlarının toplamı 150 milyar dolara ulaştı. Ödenmeyen krediler 8,1 milyar doları aşarken, yükümlülüğünü yerine getiremeyen öğrenci sayısı 850.000 oldu.

CFPB direktörü Richard Cordray, öğrencilerin ödeme güçlerinin çok üzerinde yüksek faizle borçlandırıldıklarını kaydederek çoğu öğrencinin borcun altında ezildiğini belirtti.