Proje kapsamında 100 bin 'Atık Kağıt Toplama Kutusu' il ve ilçelerdeki okullara dağıtılacak. Toplanan atık kağıtlar ile yaklaşık 12 bin ağacın kurtarılması hedefleniyor.

Zambak Yayın Grubu tarafından atık pillerin toplanması projesi başarı ile yürütülüyor. Şimdi de ‘Kullanılmış Kağıt Çöp Değildir' sloganıyla yola çıkan Zambak Yayın Grubu Türkiye genelindeki okullara yaklaşık 100 bin kağıt toplama kutusunu ücretsiz olarak dağıtacak. Kampanya ile her okulda yılda 1 ton kağıt toplanması hedefleniyor. Her kutu ortalama 7 kilogram atık kağıt alıyor. 100 bin kutu ile toplamda 700 bin kilogram kağıt toplanması hedefleniyor. Toplanan kağıt ile 12 bin ağaç kesilmekten kurtarılacak. Uygulama ilk olarak Adana il ve ilçe okullarına atık toplama kutusu dağıtıldı. Atık kağıt toplama ile başlayan kampanya plastik ve metal atık kutuları ile devam edecek.

Zambak Yayın Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Selahattin Özşen, kağıt ve kartonun geri kazanılabilir katı atıkların arasında önemli bir yer teşkil ettiğini belirtiyor. Okul gibi kamu kurum ve kuruluşlarında atık konumundaki kağıt ve kartonların değerlendirilmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekmek istediklerini söyleyen Özşen, "Kaynakların sınırsız olmadığını ve dikkatli kullanılmadığı takdirde tükeneceğini dile getiriyoruz. Ekonomik değeri olan atıklarımızı kazanarak, ekonomiye tekrar kazandırmanın yollarını bulmamız gerekir. Toplanan atık kâğıtlar ile birlerce ağaç kesilmekten kurtarılacak. Proje ile hem ekolojik dengeye hem de ekonomiye büyük katkı sağlanacak. Bu proje farklı şekillerde artarak devam edecek." dedi.