12 Eylül 2007 tarihinde kazandığı Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar işletmenliği bölümüne kayıt olmaya hazırlanan İsa Yolcu, annesi ile yaptığı alışveriş dönüşünde cadde ortasında 9 el ateş edilerek öldürülmüş ve zanlılar olay yerinden kaçmayı başarmıştı.

Nazilli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda cinayetle ilgili 4 kişi yakalandı. Öldürülen İsa Yolcu ile aralarında husumet bulunan ve azmettirdiği iddia edilen Hüseyin T. (48), maktulü takip ettiği gerekçesi ile Tacettin T. (28) ve cinayeti işlediği iddiası ile Fırat T. (24), öldürmeye yardım ettiği ileri sürülen Kerem D.'nin (26) yanı sıra olaya karıştığı gerekçesi ile S.T., A.T., ve E.T gözaltına alındı. Polis ekipleri yaptıkları aramada, cinayette kullanılan ruhsatsız tabancayı da H.T.'ye ait evin bahçesinde bulurken, H.T'nin evinde bulunan bir ruhsatlı tabanca, bir av tüfeği ve bu tabancalara ait çok sayıda mermiye el konuldu.


Zanlılardan Hüseyin T., Tacettin T., Fırat T. ve Kerem D. çıkarıldıkları Nazilli 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak, Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Zanlıların suçunu kabullenmediği öğrenilirken, gözaltına alınan 3 kişinin de serbest bırakıldığı bildirildi.
kenthaber