Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü tarafından hazırlanan "Merkezi Derslikler ve İdari Birimler" projesi çalışmalarına start verildi.
ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Otopark yanına yapılacak olan binanın temel atma töreni 13 Ekim 2010 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Mimari Tasarımı Ya-Pı Tasarım ortaklarından Aydın"lı Mimar Mustafa Tüm tarafından yapılan binanın inşaatını Doku İnşaat Firması üstlenecek.
Projede 17 bin metrekare kapalı alana sahip olan binada tüm dersliklerin amfi şeklinde düzenleneceğini açıklayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, “Akustik yapı elemanları, sağlıklı ve ileri teknoloji ile donanmış şekilde tasarlandı. Binada 30 adet 100 kişilik derslik, 500 kişi kapasiteli kafeterya, 4 adet 200 kişilik derslik ve 1 adet 400 kişilik derslik bulunuyor. Ayrıca binanın giriş bölümünde bin kişi kapasiteli sergi ve aktivite alanının yanı sıra öğrenci ve personelin kullanımına yönelik 6 bin metrekare alana sahip odalar yer alıyor. 7 adet asansörün bulunduğu binada engelli öğrenci ve çalışanlarımız için mimari tasarım yapıldı. Öğrencilerin ders aralarında istirahat edebilecekleri, sosyal aktivite ve iletişimde bulunabilecekleri bin metrekare alana sahip 2 adet bahçe kullanıma sunulacak. Projenin 2011 yılında tamamlanması planlanıyor. Öğrenci kapasitesi her yıl büyük bir hızla artan Üniversitemize yakışır bir kampus için tüm ADÜ birlikte çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
(MB-İK)