Emekli olduktan sonra oğluyla üniversite sınavına girip aynı bölümü kazanan Hayri Yalman ikinci sınıfa başarıyla geçerken, oğlu Ali Yalman iki dersten kaldı.

Gaziantep'te yaşayan 60 yaşındaki 4 çocuk babası Hayri Yalman, üniversite hayalini emekli olduktan sonra gerçekleştirdi. Baba Yalman, 23 yaşındaki oğlu ile birlikte sınava girdi ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü'nü kazandı. Gaziantep Üniversitesi'nde verilen derslere katılan baba-oğul aynı sırayı paylaşıyor. 4 çocuk babası olan Yalman, en büyük çocuğu Ali Yalman (23) üniversite sınavına hazırlanırken emekli oldu. Üniversite hayalini gerçekleştirmek için 37 yıl sonra çıkan bu fırsatı değerlendiren baba Yalman, oğluyla birlikte ders çalışmaya başladı.

'O İKİNCİ ÖĞRETMENİM'
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren baba-oğul, Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü'nü tercih etti. Oğluyla birlikte Gaziantep Üniversitesi'nde verilen derslere katılan baba Yalman, üniversite hayalini gerçekleştirmenin mutluluğuyla derslerde başarı göstererek öğretmenlerin gözdesi oldu. Sınıfta yan yana oturduğu oğlu iki dersten kalırken, Yalman ikinci sınıfa başarıyla geçti. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat bölümü 2. sınıf öğrencisi 60 yaşındaki Hayri Yalman, "Çocukluğumdan beri okumayı çok severdim. Üniversiteye de çalışmak zorunda olduğum için gidememiştim. Emekli olup maddi durumum biraz düzeltince fırsat bu fırsat deyip üniversite sınavına girdim ve kazandım. Çok mutlu oldum. Üniversiteye gitmeden ölseydim gözüm açık giderdi. Bazen sınıf arkadaşlarım bir soruyu çözdüğümde 'Baba bir numarasın. Senin gibi olamadık gitti' diye şaka yapıyorlar" diye konuştu. Babasıyla aynı sırada oturmaktan mutlu olduğunu söyleyen Ali Yalman da, "Sınavlara hazırlanırken, ikinci bir öğretmenim gibi bana anlamadığım yerleri anlatıyor. Babamın yardımları olmasaydı derslerim daha kötü olurdu" dedi.

OKUMA AŞKI BİR TÜRLÜ DİNMEDİ
Yıllar önce liseyi bitiren Hayri Yalman üniversiteye gitmeyi çok istiyordu. Ancak ailesine maddi katkıda bulunmak için çalışmak zorundaydı. Liseyi bitirince elektrik-elektronik işi yapan bir yakınının yanında çalışmaya başladı. Yalman kısa sürede usta oldu ama içindeki okuma isteği hiç bitmedi.