Yaklaşık 5 bin kişi, şehit için son görevlerini yerine getirmek için hazır bekledi. Avcılar Belediyesi tarafından sokağa ses düzeni kuruldu. Bariyerlerle yol açık tutulmaya çalışıldı.
 
10'UNCU YIL MARŞI ÇALINDI
 
Kalabalık cenazeyi beklerken sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", "Anne ağlama evlatların burada" sloganları attı. Tüm şehitlerin isimleri tek tek okundu. Kalabalık hep bir ağızdan "burada" diye bağırdı. Bir ara ses düzeninden 10 yıl marşı çalındı. Marşa kalabalık çoşkuyla eşlik etti. Güçlükle ayakta duran şehit Er Eyüp Çolakoğlu’nun annesi Türkan Çolakoğlu balkona çıktı. O da marşa eşlik etti.
 
 
MHP’Lİ BİR GRUP TEPKİ GÖSTERDİ
 
CHP’li Avcılar Belediyesi’nin organizasyonuna tepki gösteren ve 10. Yıl Marşının çalınmasına itiraz eden bir grup MHP’li güçlükle sakinleştirildi. MHP’liler sokaktan uzaklaştırıldı. Şehitler için şiir de okundu. Okunan şiir herkesi gözyaşlarına boğdu.
 
OĞLUNUN YANINA UZANDI
 
Şehit Er Eyüp Çolakoğlu’nun taşıyan cenaze aracı kalabalık yüzünden sokağa güçlükle girebildi. Şehidin cenazesi evinin önüne getirildiğinde şehit annesi Türkan Çolakoğlu aşağıya indi. Cenaze aracına çıkan şehit annesi oğlunun al bayrağa sarılı tabutunun üzerine kapaklandı. Helallik duası boyunca tabutun üzerine uzanan anne, yine tek başına cenaze aracından indi. Şehit erin cenazesi kalabalığın eşliğinde Ataköy’deki 5. Kısım Camii’ne götürüldü.