Uşak'ta zihinsel engelli 29 yaşındaki Suat Yörük'ün geçirdiği epilepsi krizi sonrası beyin ölümü gerçekleşince, anneUmmuhan Yörük tarafından bağışlanan organları dün saat 23.00 sıralarında alınmaya başlanan ve 01.00 sıralarında biten ameliyatın ardından alınan organlar İzmir'e getirildi. 
 
Donör Suat Yörük'ün bağışlanan kalp, karaciğer, akciğer, böbrek, pankreas, kornea ve ince bağırsağının organ bekleyen hastalara ulaştırılması için yapılan araştırmada, kalp, karaciğer, böbrek ve kornealarına uygun alıcı bulunurken, diğer organları için uygun alıcı bulunamadı. Suat Yörük'e yapılan operasyonda ilk olarak donörün korneaları alındı. 
 
KALBİ ALINAMADI
 
Donörün kalbini almak için Uşak'a hava ambulansı ile gelen Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nden özel ekip, korneaların alınmasının ardından son hazırlıklarını tamamlayarak operasyona başladı.

Donörün kalp çevresinde enfeksiyonla karşılaşan özel ekip, kalbi alamadı. Karaciğer ve böbrekleri almak için karayolu ile İzmir Kent Hastanesi'nden Uşak'a gelen özel ekip ise, bir saat süren operasyonun ardından organları başarılı bir şekilde aldı.

Ankara ekibi hava ambulansı ile geri dönerken, İzmir ekibi aldığı organlarla birlikte polis eskortu eşliğede 2 saatlik yolculuğun ardından İzmir Kent Hastanesine ulaştı.

Donörün korneaları Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Karaciğeri İzmir Kent Hastanesi'ne ve böbrekleri de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde bekleyen hastalara nakil edilmek üzere götürüldü. (SNK)