Erzincan'ın Kemah ilçesinde vatani görevini tamamlamasına 92 gün kala 11 Ağustos 2008 günü teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu er Abdullah Aydın Emer şehit oldu. Emer'in şehit olmasından 15 gün önce bir kuruluşta çalışan baba İsmail Emer'in tayini çıkınca İstanbul'dan Adana'ya taşınan aile evlatlarının şehit olduğu haberini burada aldı.

Osmaniyeli olan ailenin isteğiyle şehidin cenazesi Adana Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedildi.

O günden bugüne şehidin annesi Tülay Emer (48), evladının kabrini bir an olsun yalnız bırakmadı. Emer'in çok sevdiği "Fikri" isimli muhabbet kuşunu sürekli mezara getiren Tülay Emer, mezarını da şehit oğlunun tuttuğu takım olan
Beşiktaş'ın renkleriyle donattı.

Bu arada emekli olan baba İsmail Emer, diğer oğluyla birlikte İstanbul'a yerleşme kararı aldı. Anne eşini ve oğlunu bu karardan vazgeçirmeye çalışsa da başarılı olamadı. Kendisi de onlarla beraber İstanbul'a gitti ancak şehit oğlu Adana'da olduğu için sürekli Adana'ya gelip gitmek istedi. Adana'ya çok sık gittiği için eşi buna karşı çıktı. Bunun üzerine anne Tülay Emer, şehit oğlunu yalnız bırakmamak için Adana'ya dönme kararı aldı.

Bu nedenle eşiyle tartışan Tülay Emer, geçtiğimiz Ağustos ayında boşanma kararı alarak Adana 2. Aile Mahkemesi'ne dava açtı. Araya ailenin ileri gelenlerinin de girmesine rağmen oğlunu yalnız bırakmak istemeyen Tülay Emer, eşiyle karşılıklı olarak anlaştığı için kısa sürede boşanma davası bitti.

"OĞLUMUN HATIRALARI VE MEZAR TAŞIYLA YAŞIYORUM"

Geçtiğimiz şubat ayında görülen duruşmada kocası İsmail Emer'den boşanan Tülay Yaşar, oğlu şehit olduktan sonra hayatının tamamen değiştiğini anlatarak, "Artık Aydın'ıma göre yaşıyorum. Aydın'la birlikte onun hatıralarıyla, onun mezar taşıyla yaşıyorum" dedi.

Hayatında en büyük değişikliğin 30 yıl önce sevdiği için kaçarak evlendiği eşinden ayrılmak olduğunu söyleyen Yaşar, "Evliliğim ben İstanbul'a gitmediğim için bitti. Ben oğlumun mezarı burada olduğu için Adana'da kalmak istedim, eşim İstanbul'a alışık olduğu için oraya gitmek istedi. Önceleri ben de gittim ama yapamadım geri geldim. Bu nedenle tartışmalar çıktı. Ben eşime 'biraz para ver ben burada oğlumla birlikte kalayım' dedim bana bakmadı. Ben buna rağmen Adana'da kalmaya her cuma günü oğlumu ziyaret etmeye devam ettim. Oğlumu bırakmam mümkün değil, ben bir anneyim. Ben çaresizlikten, mecburiyetten eşime boşanma davası açtım ve ben kazandım. Ailesi benimle konuşmaya geldi. 'Sizin konumunuzdaki insanlara boşanmak yakışmaz' dedi. Ben de bir süre böyle devam edelim, zaman her şeyin ilacı dedim ama eşim buna da yanaşmayınca ayrılmak zorunda kaldım" diye konuştu.

Eşinin oğlunun mezarına Adana'da yaşarken bile çok az geldiğini son 1.5 yıldır mezara geldiğini hiç görmediğini ifade eden anne Yaşar, "Oğlumun mezarına her cuma gidiyorum. Ama eşimle 1.5 yıldır ayrıyız hiç görmedim. Belki bana görünmeden geliyordur" diye konuştu.

"TEK ÜZÜLDÜĞÜM ŞEY OĞLUMUN SOYADINI BENDEN ALDILAR"

Eşinden boşandığı için hiç pişman olmadığını ifade eden şehit annesi Tülay Yaşar şöyle devam etti:

"Oğlum yaşıyor olsaydı benim bu kararımı desteklerdi. Ben eşimle evli kalarak Aydın'ın hatıralarına saygısızlık yapılmasına göz yumsaydım, oğlum o zaman üzülecekti. Ben bir tek şeye üzülüyorum. Boşandıktan sonra oğlumun mezarına gittim, 'Bebeğim sen yine benim oğlumsun, o acıyı ilk günkü gibi yaşıyorum, soyadını elimden aldılar' dedim. Ben sadece oğlumun soyadını elimden almalarına üzüldüm. Başka hiçbir şeye üzülmüyorum. Benim oğlumdan başka bir şeyim yok o benim her şeyim. O her şeyi görüyor. Onun huzuruna herkes çıkacak, babası da, ağabeyi de bende. Ben yaşadığım sürece ona layık bir anne olarak yaşamak istiyorum bunu da başaracağım."

Her şeye rağmen "Vatan sağolsun" diyen şehit annesi Tülay Yaşar, "Şehit annesi olmaktan gurur duyuyorum. 10 kez dünyaya gelsem, sokakta dileneceğimi bilsem Aydın'ın annesi olmaktan gurur duyuyorum. Yaptıklarımdan hiç pişman değilim. Ben anneyim" şeklinde konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Emin Gülaçar da, şehit annesi Tülay Yaşar'ın evladını şehit olmasından sonra çok büyük sorunlar yaşadığını belirterek, "Eşiyle de anlaşmazlıklar yaşayarak boşanmak zorunda kaldı. Ancak biz her zaman şehit annesinin yanındayız ona destek olacağız" dedi.