Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Karlısu beldesinde gittiği kuran kursunun Cuma Namazı nedeniyle erken bitmesini fırsat bilen Halil İbrahim Yanaray ve 2 arkadaşı Karlısu Göleti'ne gitti. Yüzmeyi iyi derecede bildiği için gölete arkadaşları ile giren Yanaray bir anda suyun içinde yılan görünce panikledi. 

Gölete beraber gittiği arkadaşları sudan hemen çıkmayı başarırken Halil paniklemesi nedeniyle sudan çıkamadı. Halil'in gölet içerisinde kaybolduğunu fark eden arkadaşlarının ailesine haberdar etmesi üzerine aile hemen güvenlik güçlerinden yardım istedi.

 

Gölette dalgıçların yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu bulunan Yanaray'ın cansız bedenini gören babası Hikmet Yanarak gölete atlayarak kenara kadar getirdi. Oğlunun cansız bedenini dalgıçların elinden çekerek gölet kenarına kadar getirdi.

Oğlunu öpüp koklayarak göletten çıkaran babanın kollarından sağlık ekipleri ve Jandarma tarafından alınan Halil İbrahim Yanaray ambulansa konularak hemen olay yerinden uzaklaştırıldı. Olayın şokunu yaşayan Yanaray ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. 

Serinlemek üzere girdiği gölette boğularak hayatını kaybeden Halil İbrahim Yanaray dualar eşliğinde toprağa verildi. Aile daha sonra evlerinde taziyeleri kabul etti.