Suudi Arabistan'da bir adamın içine bir kadın cinin girdiğini iddia ettiği oğlunu 6 yıldan fazla zamandır evinin bodrumunda zincirlenmiş halde tutuyor


Mekke'de yaşanan olayda adı baba, 29 yaşındaki Turki adlı talihsiz gencin kriz geçirdiğinde vücudunun kıvrıldığını ve gözlerinin tamamen beyaz olduğunu söylüyor.

"Daha sonra ondan gelen kadın sesi duyabiliyorsunuz" diyen baba, davranışları garipleşen oğlunu ilk olarak hocalara götürmüş. Fakat hocalar da oğlundan gelen cinin sesini duyunca korkmuşlar.

"Cin, soylu biri olduğunu ve oğlum ölene kadar onu kimsenin içinden çıkaramayacağını söylüyor" diyen babaya hocalardan biri, oğlunu zincirlemesini ve ona Kuran okunmasını tavsiye etmiş.

Turki"nin babası da kendisine dokuz yaşından beri bir cinin dadandığını, ve 40 yılın ardından bir hocanın kendisini o cinden kurtardığını söylüyor: “Bazen çok güzel bazen de çok çirkin olan bir kadın görüyordum. Bazen etrafı alevlerle çevrili oluyordu bazen de hayvan uzuvlarıyla karşıma çıkıyordu.”

Aynı zamanda bir Suudi insan hakları eylemcisi olan Şeriat profesörü Muhammed el-Suhali, Turki"yi ziyaret etti ve yarı-koma teşhisi koydu.

Daha sonra Kuran"dan ayetler okumaya başlayan profesör, Turki"nin çok sinirlendiğini ve neredeyse yataktan düşeceğini söyledi. Profesör durduğundaysa Turki de sakinleşti ve o sırada neler olup bittiğiyle ilgili herhangi bir bilgisi yoktu.

Suhali daha sonra Suudi Toplum İşleri Bakanlığı"nı arayıp Turki"nin sosyal güvenlik programına dahil edilmesi talebinde bulundu.

Korkutucu durumuna rağmen Turki'nin karısı hala yanında.

Vatan