BRUCE Laybourn (54) ile Gülşen Nil Çiçek (36) 2003"te Yeni Zelanda"da tanıştı. Birbirlerine aşık olan çift iki yıl sonra evlendi. Laybourn"un deyimiyle, yaşadıkları “Harika bir ilişkiydi”. 8 Ocak 2007"de oğulları Dylan dünyaya geldi. Bruce Laybourn, Dylan doğduktan sonra Çiçek"in psikolojik sorunlar yaşadığını belirterek, “Ailesinin ona iyi geldiğini gördüm. Dylan 5 aylıkken üç haftalık bir seyahat için Türkiye"ye gelmek istedi. Ben de elbette olur dedim. Ancak Türkiye"ye geldikten sonra uzun süre haber alamadım. Zaten bir daha da Yeni Zelanda"ya gelmedi” dedi. Laybourn"un oğluna kavuşma mücadelesi Mayıs 2007"de başladı. Ancak Gülşen Nil Çiçek, Türkiye"de boşanma davası açtı. Dylan"ın velayetini de aldı.

İki ay görebilecekti

Küçükçekmece 1. Aile Mahkemesi"nin Aralık 2007"de verdiği kararda Laybourn"un Dylan"ı her yılın Şubat ve Ağustos aylarında bir ay süreyle görebileceği belirtildi. Laybourn ve Dylan"ın İstanbul"daki ilk buluşması Şubat 2008"de gerçekleşti. Ancak Bruce Laybourn bir daha Dylan"ı göremedi. Laybourn, 1 Ağustos"ta dayanamayarak İstanbul"a geldi. Polis, Gülşen Nil Çiçek ve Dylan"ı arıyor.
Konuyla ilgili Çiçek"in avukatı Serhan Arıkanoğlu, “Anne bir tavır almış. Kendi takdiridir. Gerekçesini sorgulamak durumunda değiliz. Bu davranışın cezai müeyyidesi var. Onu da göze almıştır” dedi.

Başbakan araya girmişti

Bruce Laybourn oğlunu görebilmek için Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark"a da ulaşmıştı. Hatta Clark, Ekim 2008"de yaptığı açıklamada konuyu Başbakan Erdoğan"la görüşeceğini belirtti. Clark, “Diplomatlar ellerinden geleni yaptı. Ne yazık ki Türkiye"nin hukuki açıdan çocuğu Yeni Zelanda"ya gönderme zorunluluğu yok” dedi. Ardından Yeni Zelanda sözleşmeye taraf oldu. Ancak Türkiye Dışişleri Bakanlığı kararı bozmadı. Bunun üzerine Laybourn Dylan"ın velayetinin annesine verilmesine itiraz ederek Yargıtay"a başvurdu.


Hürriyet