Şirintepe Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Ömürlü ve bazı mahalle sakinleri, bir buçuk yıl önce bölgede kapatılan hastanenin yerine herhangi bir sağlık tesisi açılmamasını protesto etti.
Önce Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde çocuk polikliniğinin kapatıldığını, ardından da Ankara yolu üzerindeki Doğum Hastanesi ile Zübeyde Hanım Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin kapatıldığını belirten Mehmet Ömürlü, çocuklarının sağlık hizmetinden mahrum kaldığını söyledi. Ömürlü, başka illerde yeni hastaneler açılırken, Eskişehir'de hastanelerin neden kapatıldığına anlam veremediklerini belirtti.
 
Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde çocukları için gerçek sağlık hizmeti istediklerini ifade eden Ömürlü, mahallede hastalanan çocukların uzak hastanelere götürüldüğünü, ancak her zaman ulaşım vasıtası bulamadıklarını söyledi. Ömürlü, kapanan hastanelerinin bir an önce yeniden açılmasını istedi. Ömürlü, konuşmasının ardından kendi çocuğunu derin dondurucunun içine koyarak yetkilileri protesto etti.
Ömürlü, "Çocuklarımıza ölüme itmeyin. Hastanelerimizi geri verin. Gelin kurdeleleri beraber keselim. Hem kapatılan hastaneler açılsın hem de çocuğum bu derin dondurucudan çıksın" dedi.
Sağlık İl Müdürü Hüseyin Fidan ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tepebaşı mevkisinde Yunus Emre Devlet Hastanesi binasının ön kısmına yapılacak 600 yataklı yeni hastaneyle ilgili proje tamamlandı. Projeyi TOKİ'ye teslim ettik. 400 yatak kadın doğum ve çocuk hastalıkları, 200 yatak ise genel hastalıklar için kullanılacak" dedi.