Türk sanayisinin en çok konuşulan ailelerinden Bezmenlerde yas var. Selanik'ten gelen ailenin akıl hocası ve bel kemiği Fuad Bezmen 102 yaşında hayata veda etti. 100'üncü yaş gününde "hedefim 120'ye kadar yaşamak" diyen Bezmen'in ölümünün perde arkasında bir dram da yatıyor. Zira işine aşık Fuad Bezmen'in 70'li yaşlarının sonunda şirketlerin başına geçirdiği oğlu Halil Bezmen'le arasındaki büyük kırgınlık ve küslük son nefesini verirken de devam ediyordu. 100'üncü yaş gününde çevresine ve gazetecilere "İmza yetkimi kötüye kullandı. Dediklerimi yapmadı, fabrikalarımı sattı, kendine menfaat temin etti, beni erken emekli etti. Onu asla affetmem ve evlatlıktan çıkardım" dediği oğlu Halil Bezmen'le bir türlü barışmayan Fuad Bezmen, 1993'ten bu yana Yeşilköy'de kızının evinde emekli maaşıyla geçiniyordu. Bezmen ailesine yakın bir kaynak babayla oğul arasındaki kırgınlığın son güne kadar devam ettiğini belirterek şunları söylüyor: "Bize hep 'gençliğimde yorulmadan, uyumadan geçirdiğim günlerimin acısını şimdi çıkarıyorum. Çünkü çalışacak şirketim yok' diyordu. Büyük kırgınlık yaşıyordu. Ama bizlerin iş hayatında başarılı olmamızı, yaşamı sevmemizi, donanımlı olmamızı isterdi."
 
6 FABRİKA, 8 BİN İŞÇİSİ VARDI
Galatasaray Lisesi'ni bitiren Fuad Bezmen, 1927 yılında Marsilya'daki Yüksek Ticaret Mektebi'ne gitmiş. Babasından bir tekstil fabrikası kurduklarını anlatan mektup alınca bir yıl daha eğitimini sürdürüp İstanbul'a gelen Bezmen, 20 yaşındayken Mensucat Santral'da çalışmaya başlamış. 60 yılda 6 fabrika ve 8 bin işçiyi yönetir hale gelen Bezmen Santral Holding bünyesinde Sanko, Koruma Tarım, Rabak ve Zucchi-Marmara şirketlerini uzun yıllar idare etmiş. Dört oğlunu da şirkette çalıştıran Bezmen, imza yetkilerini oğlu Halil Bezmen'e devretmişti. 
 
Arapça not alırdı
Fuad Bezmen Atatürk ve Turgut Özal hayranı olduğunu hiç gizlemiyordu. Sürekli ansiklopediler okuyan Bezmen'in İngilizce, Fransızca ve Arapça bildiği, bütün notlarını da Arapça aldığı belirtiliyor.