Kaçak hafriyat taşıyan kamyon, oyun parkında oynayan 10 yaşındaki Volkan Beyhan"ı altına aldı. Volkan feci şekilde can verdi. Olaydan sonra gözaltına alınan şoför Bekir Aluçlu serbest bırakıldı. Baba Beyhan İnsan Hakları Mahkemesi"ne gitmeye hazırlanıyor

İstanbul Sultançiftliği"ndeki oyun parkında arkadaşlarıyla oynayan 10 yaşındaki Volkan Beyhan korkunç bir kazaya kurban gitti. Bekir Aluçlu"nun kullandığı Ak İnşaat Hafriyat Şirketi"ne ait 34 AK 2928 plakalı hafriyat kamyonu askeri alana kaçak hafriyat dökümü için seyrediyordu. Kamyon şoförü Bekir Aluçlu oyun parkının yanından geçerken karşıdan bir otomobil gelince durdu. Otomobile yol vermek için geri manevra yapan kamyon şoförü Aluçlu küçük Volkan"ı görmedi bile. Çevredekilerin bağırışları üzerine kamyondan inen şoför Volkan"ı lastiklerin altında gördü. Kurtarmak için direksiyona geçip bir de ileri manevra yapınca çocuğun kafatasını da ezdi. Küçük Volkan o an feci şekilde can verdi.

Yaralanan Deniz Diktaş hastaneye kaldırılırken Volkan Beyhan"ın cansız bedeni cumhuriyet savcısının inceleme yapması için olay yerinde bırakıldı. Kazayı duyarak olay yerine koşan anne Esmer Beyhan, sinir krizi geçirdi.

Oğlunun cansız bedenini 3 saat taşıdı

Esmer Beyhan, oğlunun cansız bedenine sarılarak tam 3 saat olay yerinde savcının gelmesini bekledi fakat savcı olay yerine gelmedi. 8 saat sonra hastaneye gelerek incelemelerde bulunan savcı Volkan"ın cesedini Adli Tıp Kurumu"na gönderdi.

Şirkete takipsizlik

Baba İbrahim Beyhan yaptığı açıklamada, olaydan sonra verdiği ifadesinde hem kamyon şöforünden hem de Ak İnşaat Şirketi"nden şikayetçi olduğunu söylemesine rağmen savcının sadece şoförden şikayetçiymiş gibi rapor tuttuğunu iddia etti. Bunun ardından itirazda bulunan babaya, İstanbul 5"inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Kamyon şöforü Bekir Aluçlu göz altında alınıp serbest bırakılırken, şirket hakkında da herhangi bir cezai yaptırım uygulanmadığı öğrenildi. Anne Esmer Beyhan, “Oğlumun katilini serbest bıraktılar. Çocuğumun katili elini kolunu sallayarak buralarda geziyor” diye isyan ediyor.

AİHM gidiyor

Minik oğlunu feci bir kazada kaybeden babanın acısı oğlunun ölümüne neden olanların cezalandırılmaması nedeniyle kat kat arttı. İnsan Hakları Derneği"ne başvuran acılı baba İbrahim Beyhan şimdi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi"ne başvurmaya hazırlanıyor. Kardeşinin acısını unutamayan Ağabey Mehmet de olaydan sonra psikolojik tedavi görmeye başladı. / vatan