ERGENEKON operasyonu kapsamında gözaltı kararı alınan ancak yurtdışında olduğu için arama kararı çıkartılan Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez, VATAN"a konuştu. Çömez, İngilizcesini ilerletmek için Londra"da bulunduğunu belirterek, “Üç aylık kendime program yaptım, iki ay daha buradayım” dedi. Çömez, dün Ankara"daki evinde yaşanan arama ve operasyon konusunda şunları söyledi:

Eşim aradı: Bir aydır Londra"dayım. Üç aylık bir program yaptım kendime. Sabah eşim aradı, kalabalık bir polis grubu Ankara"daki evime gelmiş. O sırada eşim ve iki oğlum evde bulunuyordu. Tepeden tırnağa her yeri aramışlar. Eşimin, oğlumun ve benim bilgisayarımı almışlar. Fotoğraf makinesi ve bazı CD"ler ile kitapları almışlar. Eşime sordum "benimle ilgili talepleri var mı?" diye polisler "hayır, yurtdışında olduğunu zaten biliyoruz" demişler.

Korku imparatorluğu: Benim ülkemi sevmek, samimi hizmet dışında hiçbir faaliyet içinde olmam düşünülemez. Hükümetin bizatihi olaylara bu kadar entegre olması, iktidar partisi mensuplarının sürece dair yorumlar yapması olayın siyaset kurumunun ve iktidar gücünün nüfuz alanı içine girdiği gösteriyor. Bugün Türkiye"de korku imparatorluğu kurmaya çalışanlar, itibar infazı yapanlar ve gözdağı verme gayreti içine girenler yaptıkları yanlışın farkına er ya da geç varacaklar. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarının işlediği, hukukun üstünlüğünün tartışmasız bir şekilde korunduğu bir Türkiye hepimizin ortak ideali.