Serdar Ortaç hakkında ne bilirsiniz?

20’li yaşlarından itibaren Türkiye’nin en önemli erkek vokallerinden biri olması, fabrika gibi beste üretmesi ve radyoculuk yaparken keşfedilmesi, albümünü almasanız da illa ki şarkılarının bir şekilde ezberlenmesi, sürekli görüntülendiği yabancı kadınlar, eski kumar alışkanlığı, çok satan albümler yapması... Yeni Aktüel dergisinin Didim konserinin ardından görüştüğü Serdar Ortaç ise çok farklı. Geçen ay kaybettiği babasının üzüntüsünü yaşayan, "Milyonlarım var ama artık satın alabileceğim hiçbir şey yok" diyebilecek kadar açık sözlü, aşık olduğu ve evlenme kararı aldığı kadın tarafından terk edilen bir adam. Kontrol delisi, baba olma özlemi çeken, mutsuzluğunu inkar etmeyen... Ortaç, tüm hayatını Yeni Aktüel’den Neslihan Perker’e anlattı.

 

YÜZDE 100 BENCİLİM

Yeni albümün ismi neden ’Ray’?

Eski yaşadığım bir ilişkinin ardından ortaya çıkan bir isim. Bir kadına nasıl davranılması gerektiğini öğrenemedim hâlâ. Hangi dozajda sevgi, hangi dozda gerekirse nefret, asabiyet... Rahmetli babam da öğrenemeden gitti. 42 yaşındayım, nasıl öğreneyim bu yaşta? O ilişkiyi yaşadığım insanın çok üzerine düştüm. Zaten şarkı sözünde de şöyle diyor: "Neden çok üzerine düştüm yavrum, şımarma dedim ama çıktın raydan..."

Bencil misiniz?

Yüzde 100... Kendimden başka hiçbir şeyi sevmem ama o ilişkimdeki Litvanyalı’yı çok sevmiştim. Evleneceğim dedim, "Yapamam ben bu hayatı" dedi, terk etti beni.

Neden hep yabancı kadınlarla birlikte oluyorsunuz?

Türk kadınları önyargılı oluyor ama yabancılar tapıyor.

Önyargısı nedir Türk kadınlarının size karşı?

Ne bileyim!

E, o zaman?

Önyargılılar işte... Bir sürü Türk kız arkadaşım oldu, çok da mutlu oldum. Bundan sonra biri hayatıma girecekse eşim olsun zaten. Litvanyalı kız arkadaşım ile nişanlanmıştık aile arasında, babam da "Oğlum bırakma şu kızı" demişti ama aslında ben bıraktırdım kendimi.

Nasıl yani?

Sürekli Serdar Ortaç dosyaları okuyan bir adamı ne yapsın! Sabah akşam, aman bugün kim ne yazdı? Stres, baskı... En sonunda ’Benim de bir hayatım var’ dedi.

NE OLDUĞUMU BİLİYORUM?

Diyelim hayatınıza bir kadın girecek ama popüler... Onun popülaritesi veya kendi dünyasına sizin kadar dönük olması rahatsız eder miydi?

Keşke öyle biri olsa, asla ezmezdim. O kadın gelsin, beni hükmü altına alsın, 20 senenin hükümdarlığını unuttursun... İsmimin altında çaresizim! Sanıyor musun çok mutluyum yabancılarla? Evet, hepsi dünya güzeli ama hiçbir şey konuşamıyorum o kadınlarla... Şimdi gel kurtar beni bu kaostan. Bilmem ne mezunu, hayata gerekirse topuklu ayakkabılarıyla güçlü güçlü küt diye basacak kadını kendime aşık etme olasılığım nedir? Sıfır! "Aaa Serdar Ortaç mı!" der ama ’Gamzelim’de de göbek atar. Ben ne olduğumu biliyorum. Babam bana hep şöyle derdi: "Tanrım bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için cesaret, değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için sabır, ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver."