Adana'da bir günlük askerlik yapan engellilerin aileleri, çocuklarından daha fazla heyecan yaşadı. Fotoğraf makinelerine sarılan aileler, engelli çocuklarının üniformalı fotoğraflarını çekti. “Yakışıklı oğlum asker de olmuş” diyen annelerin gözleri doldu.


Adana'daki 6'ncı Kolordu Komutanlığı'ndaki askerlik töreni için sabah erken saatlerde kışlaya gelen 41 engelli ile aileleri tatlı heyecan yaşadı. Asker kıyafetleri giyen engellilerle ailelerine kışla gezdirildi, ardından tören yapıldı. Heyecanlı oldukları gözlenen engelliler, görevli subay ve astsubaylar tarafından tören sırasında yapacakları konusunda bilgilendirildi. Gruplar halinde engellilerle ilgilenen subay ve astsubaylar, kiminin şapkasını, kiminin kıyafetini düzeltti, nasıl selam verileceğini gösterdi, yemin sırasında ne yapacaklarını anlattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından yemin ederek "asker' olan engellilere günün anısına belge verildi. Engellilerin anne ve babaları, eşleri, onların bu mutlu günlerini fotoğraf makineleri, kamera ve kameralı cep telefonları ile görüntüledi. Kimi anneler, çocuklarına sarılıp, “Aman yakışıklı oğlum asker de olmuş. Maşallah çok yakıştı bu kıyafet” dedi. Bu sırada, törende engellilerin el bastığı G-3 piyade tüfekleri, tören sonrası fotoğraf pozu için kullanıldı. Ellerinde silahla ayakta ve yatarak poz veren engellilere, tüfeğin nasıl tutulacağı komutanlar tarafından anlatıldı. Bu sırada bazı engelliler eline silah almak istemedi, ancak, komutan ve ailelerinin tüfeğin boş olduğunu söylemesi üzerine, “Neyse boşmuş. Dolu değilmiş” diye konuştu.


6"ncı Kolordu Komutanlığı Karargah Destek Komutanı Piyade Albay Selçuk Akın"ın katıldığı törende engelli yakınları, “Vatani görevini yapmak her Türk gencinin en büyük isteğidir. Evlatlarımız, yakınlarımız engelli oldukları için vatani görevlerini yapamadı. 1 gün de olsa bu duyguyu yaşatan komutanlarımıza teşekkür ederiz” dedi.