Ülke genelinde adım adım yayılan protestoların ilk başladığı yer olan New York'ta protestocular, New York Polis Departmanı'nın (NYPD) yasal dayanağı bulunmayan gözaltına almalarını ve protestoculara karşı şiddet kullanmasına karşı tepkilerini haykırdı.


Nafiz ALBAYRAK

Göstericilere daha önce oldukça sert davranan, biber gazı sıkan ve coplarla döven polis, 'Polis zulmünü durdurun’ diye sloganlar atarak yürüyen gruba bu kez tepki göstermedi. Protestocular, NYPD’nin, protestoculara karşı ırkçı ve taraflı ve hukuk dışı gözaltına almalarda bulunduğunu, gereksiz yere şiddet uyguladığını, gözaltında bulunan arkadaşlarının bir an önce serbest kalmalarını istediklerini belirtti.

Wall Street isyancıları, NYPD’nin şiddet uygulamasının temel sorumlusu olarak gördükleri New York Baş Savcısı Cyrus R. Vance’ın ofisinin bulunduğu bina kapısında da bir gösteri düzenledikten sonra, NY Valisi Andrew M. Cuomo’nun da davetli olduğu bir aksam yemeğinin verildiği Soho’daki lüks bir restoran önünde toplanarak New York Valisi Cuomo’yu, yüzde 1 azınlık için yüzde 99 çoğunluğun haklarını satmakla suçladı. NYPD, göstericilere restoran önünde gösterinin sürmesi durumunda herkesin tutuklanacağını bildirmesi üzerine, protestocular karşı kaldırıma geçerek gösterilerini sürdürdü. (DHA)