Başta çalışanların doğum günleri olmak üzere şirketler için önemli günlerin ve başarıların pastayla kutlanması oldukça yaygın. Ortalama olarak 5 ila 10 dakika arasında süren bu organizasyonlarda vakit alan ise kutlamanın organizasyonu. Ofise yakın bir pastane bulunacak, ısmarlanacak, gidip alınacak… Ya da www.pastavar.com tıklanarak kolayca hallediliverecek. İşte ofislerdeki bu organizasyonları kolaylaştırmak amacıyla kurulmuş bir site pastavar.com.

Sitenin kurucusu ve Genel Müdürü Sedat Akgül projeye ofis kutlamalarındaki çalışanları hedef alarak başladıklarını söylüyor. Müşterilerden gelen talep doğrultusunda sisteme sanal pos entegre edilmesinin ardından site artık birbirine hediye olarak tatlı göndermek isteyen insanların ihtiyaçlarını da karşılıyor. Artık siparişlerin büyük bir kısmının site üzerinden kredi kartıyla alındığını belirten Akgül “İnternet kullanımının yaygınlaşması ve internetin sağladığı hız, kullanıcıların bu yolla siparişlerini vermelerindeki en büyük neden. Ayrıca online sipariş sayesinde kullanıcılar daha fazla pastane seçeneğini görebiliyor, oturdukları semte gönderim yapan yerden istedikleri ürünü evlerine sipariş edebiliyorlar” diyor.

Hedef Türkiye çapında hizmet vermek

Siteyi 2008 yılının nisan ayında 2 arkadaşı ile birlikte kuran Akgül Türkiye çapında yaygın hizmet vermeyi misyon edindiklerini söylüyor. Şu an için 160 pastane ile sadece İstanbul"da faaliyet gösteren site hizmetlerine yakın bir zamanda Ankara"da başlayacak. Akgül yılsonuna kadar pastane sayısını 200"e çıkarmayı, Ankara ve İzmir"deki faaliyetlerini de başlatmayı umduklarını belirtiyor.

Şu an için günde minimum 25 sipariş alan www.pastavar.com 2009 sonuna kadar sipariş rakamını günde en az 50"ye çıkarmayı hedefliyor. Site trafiklerinin günlük 700 ile 800 arasında değiştiğini belirten Akgül “Kullanıcılar Türkiye"nin her noktasından sitemize girdiğinde İstanbul içindeki herhangi bir noktaya sipariş gönderebiliyor. Hatta yurt dışından da kullanıcılarımız bulunuyor. Örneğin Avrupa"nın birçok noktası ile Amerika"daki kullanıcılarımız bile yakınlarının doğum günleri ya da benzer kutlamaları olduğunda sitemiz üzerinden pasta siparişi verebiliyorlar” diyor.

İnternette topluluk oluşturacaklar

Akgül"ün söylediğine göre sitenin diğer online sipariş sitelerinden farkı ödemelerin online kredi kartı yanında kapıda ürün tesliminde de yapılabiliyor olması. Sitenin sunduğu tüm hizmetler ücretsiz. Ayrıca kullanıcılar siteden verilen tüm siparişlerde pastapuan kazanıyor. Böylelikle sipariş tutarının yüzde 1"i kadar pasta puan kazanarak, sonraki siparişleri bedavaya getirmek mümkün. En az bir gün sonrasına verilen siparişlerden ise 2 kat pastapuan kazanılabiliyor. Kullanıcıların davet ettikleri arkadaşları siteye üye olduklarında kazanılan pastapuan ise 50. Bu puanlarla sayısız hediyeler kazanmak da mümkün.

Yeni plan ve hizmetlerinden de bahseden Akgül internette topluluk oluşturmak istediklerini, bunu da Facebook aplikasyonu ve bloglar aracılığı ile gerçekleştireceklerini söylüyor. Bir diğer hedef ise şu an için 3 bin 500 olan üye sayısını 6 bine çıkarmak.


Rakamlarla www.pastavar.com

• Şu an 160 pastane ile çalışıyor. Yıl sonuna kadar İstanbul"da 200 pastaneye ulaşmayı hedefliyor.
• Şu anki üye sayısı 3 bin 500. Hedefleri 6 bin üyeye ulaşmak.
• Şu an için günde minimum 25 olan sipariş sayısının 50"ye çıkarılması düşünülüyor.
• Siparişler ortalama 60 dakika içerisinde teslim ediliyor.
• www.pastavar.com"un site trafiği günlük 700–800 arasında değişiyor.