4 gün önce Seyhan baraj gölü kıyısında cesedi bulunan Tuğçe'nin öldürülüş anına ilişkin detaylar ortaya çıktı. Cinayet Masası dedektifleri ve savcılık soruşturmasında, babası tarafından büyütülen yaşı 19 olan Malik En'in, dargın olduğu eski sevgilisi Tuğçe Anlaş'la cinayetin işlendiği akşam üzeri buluştuğu, yanlarında ikisinin de ortak tanıdıkları olan ve "ağabey" dedikleri Atilla Paközlü'nün olduğu belirlendi. Malik En'in isteği üzerine gerçekleşen buluşmanın ardından üçünün birlikte sakin bir yerde konuşmaya karar verdiği, baraj kıyısına gitmek üzere belediye otobüsüne bindikleri, bu sırada Malik En'in Atilla Peközlü'ye “Tuğçe'yi biraz korkutacağım” diyerek üzerinde taşıdığı bıçağı istediği ortaya çıktı.

Atilla Pekgözlü'nün kendisinin ve Tuğçe'nin manevi abisi gibi olduğunu ve daha önce küstüklerinde kendilerini barıştırdığını belirten Malik En'in ifadesinde, “Tartışırken sinirlenerek bana küfretti. "Yarın başka bir erkekle yatacağım" dedi. Bunun üzerine ben sinir krizine girdim. Bıçağı elime alıp bir kez beline vurdum. Atilla ağabey yanımıza geldi. Bıçağı elimden aldı. Tuğçe hem "Atilla ağabey beni hastaneye götür" diyor, hem de bana küfretmeye devam ediyordu. Ben Atilla ağabeyden bıçağı tekrar aldım, kendisinin gitmesini istedim. Gitmeyince bıçağı doğrulttum. Tuğçe ise hala o haliyle "Yarın başka erkekle beraber olacağım" diyordu. Sonrasını hatırlamıyorum. Atilla ağabeyi de bir daha görmedim” dediği öğrenildi.

Pişmanlık duyduğu da öğrenilen Malik En'in olaydan sonra bir süre yürüdükten sonra otobüse binerek şehir merkezine oradan da minibüsle evine gittiği, üzerindeki kanlı pantolonu sobada yakıp külünü tuvalete döktüğü, diğer çamaşırlarını da annesinin çamaşırlarıyla birlikte makineye koyup yıkadığı anlaşıldı./milliyet