Alınan bilgiye göre, Geyve Orman İşletme Müdürlüğünün Doğantepe köyünde odun deposu olarak kullandığı bölgede zemin düzeltme çalışması yapan işçiler, içinde kemik kalıntıları bulunan bir yapıya rastladı.

Çalışmayı durduran işçilerin durumun yetkililere bildirilmesi üzerine bölgeye giden Sakarya Müze Müdürlüğü uzmanları, geç Roma döneminden kalma mezar olduğu sanılan yapıda ön inceleme yaptı.

Sakarya Müzesi Müdürü Mürşit Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Geyve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince, odun deposu olarak kullanılan Doğantepe köyü Koru Boğazı mevkisinde, zemin düzeltme çalışması sırasında tarihi döneme ait mezar kalıntısı bulunduğunu söyledi.

Müzeden bölgeye gönderilen uzmanların bulunan kalıntının mezar yapısı olduğunu tespit ettiklerini belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

''Kurtarma kazısı yapmadan da fazla bir şey söylemek mümkün değil. Konuyla ilgili bilgi ve belgeleri hazırlayıp Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne gönderdik. Genel Müdürlükten kurtarma kazısı talebinde bulunacağız. O talep üzerine bir kurtarma kazısı gerçekleştireceğiz. Geç Roma dönemi diyoruz ancak tam araştırma yapmadığımız için kesin şu dönem diyemeyiz. Tahminimiz o yönde. Roma'nın da son zamanları, günümüze daha yakın. Arkadaşların ifadesine göre kafatası kemiklerini görmüşler.''

Yazıcı, bölgede gerekli emniyet tedbirlerinin aldığını ve mezarın kapatıldığını ifade ederek, izin talebi doğrultusunda önümüzdeki hafta kurtarma kazısının yapılacağını bildirdi.