Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18-20 Ocak tarihleri arasında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne giderek temaslarda bulunacak. Başbakan Erdoğan, bu temasları sırasında Suudi Arabistan'da verilen Kral Faysal Vakfı Ödülü'nü alacak. Erdoğan, 18 Ocak Pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri'ne giderek Dünya 3. Enerji Zirvesi toplanacak. Başbakan Erdoğan, 18-21 Ocak tarihlerinde Abu Dabi'de yapılacak olan Dünya Gelecekte Enerji Zirvesi'nin (World Future Energy Summit) ilk gününe katılacak ve bir konuşma yapacak. Zirvede küresel olarak önem verilen yenilenebilir enerji kaynaklarının bulunması ve değerlendirilmesi, bunların ekonomik fırsatlara dönüştürülmesi konusunda 50 ülkeden 600 şirketin ve binlerce uzman hazır bulunacak.

Burada Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile görüşecek olan Başbakan Erdoğan, ardından 19-20 Ocak tarihlerinde Suudi Arabistan'da Riyad ve Cidde'ye resmi bir ziyaret yapacak.

İSLAM'A HİZMET ÖDÜLÜ

Başbakan Erdoğan, resmi ziyarette Kral ile temaslarda bulunacak. Ayrıca kendisine verilen 2010 İslam'a Hizmet Ödülü'nü de alacak. Başbakan Erdoğan, daha önce bu ödülü kabul ettiğini açıklamıştı. Başbakan, daha önce ödülü memnuniyetle kabul ettiğini, ödülün, Türkiye'nin küresel barış ve medeniyetlerarası diyalog çabalarını teslim eden son derece anlamlı bir katkı olduğunu ifade etmişti./yeni şafak