FIFA'nın 10 Ocak'ta Zürih'te resmen açıklayacağı Altın Top ödüllerinde teknik direktör dalında kazananın İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque olduğu iddia ediliyor.

İtalyan La Gazzetta Dello Sport gazetesi, Del Bosque'nin diğer adayları Jose Mourinho ve Pep Guardiola'nın önünde ödülü kazanan kişi olduğunu ileri sürdü. 2010 Dünya Şampiyonasında kupayı İspanya'ya kazandıran Del Bosque'nin Avrupa'daki 58 milli takımın teknik direktörü ve kaptanından en fazla oyu aldığı, ayrıca güney ve orta Amerika'daki futbol federasyonlarının çoğunluğunun da İspanyol teknik adamı desteklediği belirtildi.

La Gazzetta Dello Sport'a göre, 2010 Altın Top ödüllerinde teknik direktör dalında birinciliği Del Bosque, ikinciliği Jose Mourinho, üçüncülüğü ise Pep Guardiola alacak.

1999-2003 yılları arasında Real Madrid'de teknik direktörlük yapan ve bu kulübe birçok kupa kazandıran Del Bosque, 2004 yılında Beşiktaş'a gelmiş, ancak başarısız olup sezon ortasında görevinden alınmıştı. Del Bosque, 2008 Temmuz ayından bu yana İspanya Milli Takımı'nın başında bulunuyor.

A.A.