Oscar'ın güçlü adayı olarak gösterilen oyuncular; Kate Winslet, Mickey Rourke ve aday film Slumdog Millionaire İngiltere BAFTA (Bafta British Academy Film Awards) ödüllerini de kimsye kaptırmadı.

Pazar günü yapılan ödül töreninde, 'Slumdog Millionaire' en iyi gfilm ödülünün de aralarında bulunduğu toplam 7 ödülü evine götürdü. Filmin yönetmeni Danny Boyle da en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü. Film ayrıca 5 kategoride daha birincilik ödüllerine değer bulundu. Bu yılki Altın Küre'de iki ayrı filmdeki rolüyle iki ödül alan ünlü oyuncu Kate Winslet ise 'The Reader' adlı filmdeki performansı ile 'en iyi kadın oyuncu' ödülüne layık görüldü. The Dark Knight filmindeki performansı ile En iyi erkek oyuncu ödülü ise; sürpriz değildi. Başarılı oyuncu Mickey Rourke, Wrestler (Güreşçi) filmiyle bu ödüle layık görüldü. Gecede güzelliğiyle en çok dikkat çekenlerden biri olan Penelope Cruz da Vicky Barcelona (Barselona Barselona) filmiyle en iyi yardımcı kadın oyuncu seçildi.

Penelope Cruz, Kate Winslet, Sharon Stone, Emma Watson, Gemma Arterton, Freida Pinto, Royal Opera House'da yapılan törende, hem beyler hem bayanların şık görüntüleri en az ödüller kadar dikkat çekti.

2009 BAFTA Ödülleri:

En İyi Film: Slumdog Millionaire
En İyi Yönetmen: Danny Boyle (Slumdog Millionaire)
En İyi Kadın Oyuncu: Kate Winslet (The Reader)
En İyi Erkek Oyuncu: Mickey Rourke (Güreşçi)
En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Penelope Cruz (Barcelona)
En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Heath Ledger (Kara Şövalye)
En iyi Orijinal Senaryo: In Bruges
En iyi film müziği: Slumdog Millionaire – A. R. Rahman
En iyi görüntü : Slumdog Millionaire – Anthony Dod Mantle


H2