ADAPAZARI Sakarya / DHA

"Okuyan Sakarya" adıyla başlattığı kampanyadan kazandığı 145 bin YTL ile yine okul yaptırdı.


Trabzon"a atanmadan önce Sakarya Valiliği görevinde bulunan ve il çapında "Okuyan Sakarya" adı altında başlattığı kampanya ile okuma alışkanlığının yaygınlaşmasını sağlayan Nuri Okutan, Vehbi Koç Vakfı"nın bu nedenle kendisine verdiği 145 bin YTL"lik ödülle Adapazarı"nda anaokulu yaptırdı.

Sakarya'dan önce Siirt Valiliği görevinde bulunan ve bu ilde de okuma yazma seferberliği başlatan Vali Nuri Okutan, Sakarya"ya atandıktan sonra burada da aynı yönde çalışmayı sürdürdü. "Okuyan Sakarya" adı altında başlattığı kampanya ile il genelinde köyler dahil okuma yazma bilmeyen kimseninin kalmaması için çalışan Nuri Okutan"ın bu çabaları, Vehbi Koç Vakfı tarafından değerlendirildi ve kendisine "Vehbi Koç Vakfı Ödülü" verildi.

Vali Nuri Okutan, 145 bin YTL tutarındaki bu parayı harcamayıp, Adapazarı"nda büyük eksikliği duyulan ana okulu yaptırdı. Koç Vakfı"nın 50 bin YTL"lik ek katkısıyla da okulun inşaatı tamamlandı. Zaman zaman Adapazarı"na gelerek okulun inşaat çalışmalarını izleyen Trabzon Valisi Nuri Okutan, 7 Kasım Çarşamba günü resmi açılışı yapılacak olan okulun davetiyelerini de bastırdı.

Anaokuluna, Vali Okutan'ın Vehbi Koç Ödülü"ne layık gördüldükten bir süre sonra vefat eden annesinin adı olan "Fatmaana Anaokulu" adı verildi.