Bazı hataların düzeltilmesi sonucu 1 Ocak 2004-31 Aralık 2007 arasındaki dönemlere ilişkin ilave veya ilk defa motorlu taşıtlar vergisi tahakkuk ettirilen mükelleflerden, gecikme zammı tahsil edilmeyecek. Uygulamadan yararlanmak isteyen mükelleflerin, vergilerin asıllarını 30 Haziran 2008"e kadar ödemesi gerekiyor. Kapsama giren motorlu taşıtlar vergilerini daha önce gecikme zammı ile birlikte ödeyen mükelleflerin, 30 Haziran 2008"e kadar ilgili vergi dairelerine başvurmaları halinde, ödemiş oldukları gecikme zammı tutarları red ve iade edilecek.

Dilekçeyle başvurulacak

Süresinde tahakkuk ettirilen ancak normal vade tarihlerinde ödenmeyen motorlu taşıtlar vergisi için hesaplanan gecikme zamlarıyla mükellef değişikliğini gerektiren satış ve devirlere ait kayıt ve tescil işlemlerinin süresinde yapılmamasından kaynaklanan gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilmeyecek.

Mükellefler başvurular sırasında, açmış oldukları davadan vazgeçtiklerini veya dava açmayacaklarını belirten birer dilekçeyi de sunacak. Başvuru dilekçeleri, vergi dairelerine elden verilecek veya taahhütlü posta ile gönderilecek. Ayrıca, mükelleflerin adlarına kayıt ve tescilli olan taşıtlara ait motorlu taşıtlar vergileri ödenmeden, taşıtların satış, devir, fenni muayeneleri yapılmayacak.