Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın Müzesi'nin yetersizliği dolayısıyla, İl Özel İdaresi'ne ait Ayter alanında, Valilik, Belediye ve İl Özel İdaresi'nin ortaklığında, 2000 yılında yeni bir Arkeoloji Müzesi'nin inşaatına başlandığını söyledi. 
     Söz konusu müzenin inşaatının 2004 yılında ödenek yokluğundan durduğunu ifade eden Aktakka, Kültür ve Turizm Bakanlığından ödenek gelmesiyle inşaat, teşhir, tanzim ve çevre düzenlenmesi ihalesini yaptıklarını anlattı. 
     Aktakka, şöyle konuştu: 
     ''Yaklaşık 6 milyon liraya mal olacak olan Aydın Arkeoloji Müzesi'nin inşaatına yeniden başlandı. Eğer bir aksilik olmazsa, Aydın bölgesinin en büyük müzesi, mayıs ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak. Yeni müzede Tralleis, Nysa, Magnesia, Alinda, Alabanda, Tepecik Höyüğü ve Orthasia gibi ören yerlerinden çıkarılan eserlerin tamamı sergilenecek. 
     Şu anda hizmette olan Aydın Müzesinin bulunduğu yere tur otobüslerinin ulaşması çok zor. Bu yüzden de turların planlamaları içerisinde değil. Ama yeni müzenin ulaşım kolaylığından dolayı, eserlerimiz kolay ulaşılabilir yerde olacak. Yeni müzenin Aydın'ın turizmine önemli fayda sağlayacak.'' 
     
     -Aydın Arkeoloji Müzesi- 
     
     Aktakka, Aydın Arkeoloji Müzesinin bodrum katında depolar, laboratuvarlar, yemekhane, arşiv ve kazan dairesi gibi tesisat mekanları, zemin katta ziyaretçileri karşılayacak giriş holü, müze, bilgilendirme odası, depolara eser taşınmasını sağlayacak yük asansörü ve engelli ziyaretçilerin müzeyi rahat gezebilmesi için asansör bulunacağını söyledi. 
     Müzenin zemin katında 1340 metrekare alana sahip sergi holü ve 3 bin 8 metrekare alana sahip teşhir tanzim salonlarının da bulunduğunu aktaran Aktakka, birinci katta ise geçici sergilemenin yapılacağı sergi holü, çocuk atölyesi ve 250 kişi kapasiteli çok amaçlı salonun olacağını kaydetti.