Habertürk'ün ulaştığı görüntülerde, içerisinden ses kayıtları çıktığı ileri sürülen siyah çanta da yer alıyor. Polis Başmüfettişleri, çanta üzerindeki tozu "şüpheli" bularak inceleme başlattı.
 
MAKAM ODASI MERKEZE ALINDIKTAN BİR AY SONRA ARANDI
 
"Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabın yazarı, dönemin Eskişehir İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, kendi isteği doğrultusunda 26 Ağustos 2010'da merkeze alınmıştı. Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Avcı'nın, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ndeki makam odasında 28 Eylül 2010'da arama yapıldı. Arama sırasında polis bazı dosyalara el koydu.
 
ÇANTANIN ALTI TOZLU ÜSTÜ TEMİZ
 
Polis kamerası tarafından an be an kayıt altına alınan arama sırasında makam odasındaki bir dolabın üzerinde siyah renkli bir çanta bulundu. Polis kamerasındaki görüntülerde çantanın alt bölümünün tozla kaplı, üst bölümünün ise temiz olduğu görüldü.
 
17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından emniyette soruşturma başlatan Polis Başmüfettişleri bu görüntüleri de mercek altına aldı. Başmüfettişler, çantanın üst tarafı yerine alt tarafının tozlu olmasını şüpheli buldu. Çantanın odaya sonradan konulmuş olma ihtimali üzerinde duran başmüfettişler soruşturma kapsamında bu detayı araştırmaya başladı.
 
24 DİNLEME KASETİ
 
Siyah çantadan çıkan 24 kasette çok önemli kişilere ait telefon dinleme kayıtlarının bulunduğu iddia edilmişti. Başmüfettişler, ses kasetlerini de incelemeye aldı.